Diana Șoșoacă e executată silit de Fisc. Șeful ANAF: În loc să achite, inventează duşmani

Diana Șoșoacă e executată silit de Fisc. Șeful ANAF: În loc să achite, inventează duşmani

ANAF a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare pentru senatoarea Diana Șoșoacă, a declarat luni șeful Fiscului, Lucian Heiuș.

El precizat că a fost emisă o adresă către Senat prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţie şi că impozitele şi taxele nu au culoare politică.

„A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai”, a mai transmis şeful ANAF.

ADVERTISING

Mai mult, Heiuș spune că Diana Şoşoacă are un comportament „ca orice alt contribuabil rău platnic” și creează scenarii în care e persecutată.

„Doamna Şoşoacă, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a afirmat şeful ANAF.

Diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate

Pe de altă parte, șeful ANAF a anunţat că în luna iulie au fost descoperite 21,4 milioane de lei reprezentând diferenţe între veniturile declarate şi cele estimate. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din Iaşi, în valoare de 11,7 milioane de lei.

ADVERTISING

Heiuş a precizat că impozitul calculat la suma de 21,4 milioane de lei este de aproape 6 milioane de lei.

„Deci practic, în această activitate, în luna iulie, 5,9 milioane de lei au fost identificaţi şi urmează să fie achitaţi sau recuperaţi către bugetul de stat”, a declarat Lucian Heiuş.

Șeful ANAF a mai anunțat și că încasările lunii iulie au fost de 37,14 miliarde de lei, mai mult cu peste 6 miliarde de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, menţionând că Fiscul a dus rambursările de TVA la zero zile întârziere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇