Fiscul a descoperit 56 de influenceri de pe Tik Tok şi YouTube care nu au plătit impozite de 1 milion de euro

Fiscul a descoperit 56 de influenceri de pe Tik Tok şi YouTube care nu au plătit impozite de 1 milion de euro

Un milion de euro – atât ar mai trebui să plătească la Fisc 56 de influenceri online, care nu şi-au declarat corect veniturile.

ANAF a controlat în ultimele luni 87 de influenceri (de pe Tik Tok, YouTube, Facebook, Instagram) și a constatat că 56 nu au plătit impozite în valoare de aproape 1 milion de euro, a anunțat președintele instituției, Lucian Heiuș.

Departamentul Antifrauda de la ANAF a declanșat anul trecut controale la cei care obțin venituri din activități desfășurate online pe platforme audio-video și/sau pe site-uri de tipul rețelelor de socializare.

ADVERTISING

Profit.ro a aflat că au fost verificate persoane din domenii diferite de "expertiză" online: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii.

Cei care obțin venituri, dar și alte beneficii, precum produse sau servicii, din activități desfășurate online, trebuie să fie atenţi la declararea acestora către Fisc, iar în cazul în care nu se descurcă, să consulte un specialist.

"În mod normal, declararea veniturilor primite de la plătitori din afara României și plata taxelor se face în baza Declarației Unice. Totuși, situațiile pot fi diferite de la caz la caz, în funcție, de exemplu, de tipul veniturilor, sursa și este necesar ca cei care obțin astfel de venituri să discute cu specialiștii despre ce au de făcut și să se conformeze fiscal, pentru a evita potențiale surprize neplăcute din partea ANAF", recomandă Stela Andrei, partener asociat al firmei de consultanță EY.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇