Un milionar ucrainean spune că a cerut armatei să-i bombardeze vila, după ce a fost ocupată de ruși: Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea

Un milionar ucrainean spune că a cerut armatei să-i bombardeze vila, după ce a fost ocupată de ruși: Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea

Un milionar ucrainean spune că a cerut forțelor armate ale țării sale să-i bombardeze vila după ce a văzut că a fost capturată și ocupată de trupele ruse.

Andrey Stavnitser, CEO al companiei ucrainene de IT TransInvestService, a declarat într-un interviu acordat emisiunii „Good Morning Britain” că a văzut forțele ruse apropiindu-se de proprietatea sa de lângă Irpin pe 5 martie, cu ajutorul unei camere de supraveghere, scrie Business Insider.

„Au distrus majoritatea camerelor din interiorul casei, dar a existat o cameră web care nu a fost afectată”, a spus el.

ADVERTISING

Stavnitser, care a plecat în Polonia după invazia Rusiei, a spus că personalul său de securitate care se afla la vilă a fost capturat, dezbrăcat, interogat și trimis în pădure.

„Pe proprietatea meu erau 12 vehicule militare, inclusiv lansatoare de rachete și grenade. Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”, a spus Stavnitser.

El a precizat că s-a simțit „dezgustat” să văd trupele ruse în casa sa și a contactat forțele armate ale Ucrainei să le ceară să-i distrugă casa.

„Din fericire, rușii au fost distruși de armata ucraineană”, a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Business Insider precizează că Ministerul Apărării al Ucrainei nu a oferit informații. Dar Stavnitser a postat pe Facebook imagini cu ceea ce spunea că este vila sa ocupată de ruși.

Ziua 55 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

Дано: ты смотришь в веб-камеру своего дома, а там во дворе русские военные разворачивают 12 единиц боевой техники,...

Publicată de Stavnitser Andrey pe Vineri, 8 aprilie 2022

Stavnitser a spus că nu-i pasă de casă, în ciuda faptului că abia o construise și a investit mult în ea.

"A fost o decizie normală pentru mine. Nu poți face multe pentru a ajuta armata și asta a fost una dintre oportunitățile pe care le-am avut. Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige", a spus el pentru GMB.

ADVERTISING

Rusia și-a mutat în ultimele săptămâni forțele armate de la Kiev și le-a repoziționat în regiunea Donbas. Rusia se aștepta inițial să pună mâna pe Kiev în câteva zile, dar nu a reușit.

Stavnitser a mai declarat că Zelenski, pe care îl cunoaște personal, este un lider bun care dă tonul pentru toată Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇