Şeful spionajului militar din Franţa demisionează pentru că l-a evaluat greşit pe Putin

Şeful spionajului militar din Franţa demisionează pentru că l-a evaluat greşit pe Putin

Directorul serviciilor de informaţii militare franceze, generalul Éric Vidaud, şi-a dat demisia pentru că a elaborat o analiză eronată a ameninţării ruse în Ucraina, care era în contradicţie cu evaluările Statelor Unite.

Cotidianul francez L’Opinion citează o sursă internă de la Ministerul Forţelor Armate, care a declarat că generalul Vidaud a părăsit funcţia pe care o ocupa din cauză că a furnizat ”informaţii insuficiente”, precum şi din cauza ”lipsei de stăpânire a subiectelor”.

Şeful Statului Major al Apărării al Franţei, Thierry Burkhard, a recunoscut într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde că demiterea s-a produs deoarece serviciile de informaţii franceze (DRM), inclusiv Vidaud, au elaborat o analiză eronată a ameninţării ruse în Ucraina, care era în contradicţie cu evaluările Statelor Unite.

ADVERTISING

Conform L'Opinion, Burkhard l-ar fi anunţat, marţi, pe Vivaud că va fi destituit din funcţie vara viitoare, dar generalul Vidaud a preferat să îşi dea imediat demisia.

Generalul Jacques de Montgros ar putea fi succesorul lui Eric Vidaud în funcţia de şef al informaţiilor militare franceze, potrivit L'Opinion.

Război în Ucraina, Ziua 36 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Éric Vidaud, le chef du renseignement militaire français, quitte son poste, sept mois après sa nomination. Ce départ...

Publicată de FRANCE 24 pe Miercuri, 30 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇