Putin a sărbătorit pe un stadion plin anexarea Crimeii: Nu există dragoste mai mare decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi (Video)

Putin a sărbătorit pe un stadion plin anexarea Crimeii: Nu există dragoste mai mare decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi (Video)

Vladimir Putin a organizat vineri la Moscova un spectacol de anvergură pentru a marca 8 ani de la anexarea Crimeii.

Zeci de mii de ruși (peste 200.000 conform unor estimări ale autorităților de la Moscova), au venit pe stadionul Lujniki din Moscova pentru a scanda mesaje pro-Putin și pentru a cânta cântece patriotice, pe fundalul drapelelor naționale fluturate cu sârg, relatează Sky News.

Conincidență sau nu, evenimentul a fost organizat chiar la ora la care președintele SUA discută telefonic cu președintele Chinei despre situația din Ucraina.

ADVERTISING

Imaginile au fost difuzate pe rețelele de socializare, iar la un moment dat pe stadion și-a făcut apariția însuși liderul de la Kremlin, deși se zvonea că va transmite doar un mesaj video.

Apariția sa în public a pus capăt și speculațiilor potrivit cărora Putin ar sta ascuns într-un buncăr, de teamă să nu fie asasinat.

Discursul liderului de la Kremlin a venit după o discuție purtată de acesta cu consiliul său de securitate, care conduce operațiunile militare ale Moscovei în Ucraina, relatează sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Război în Ucraina. Ziua 23 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Putin a vorbit de despre ”luptele eroice din Ucraina”.

”Ne vom duce la capăt toate planurile!”, a declarat el, în uralele celor prezenți, insistând că ”obiectivul principal” urmărit prin invadarea Ucrainei ar fi ”salvarea oamenilor de la suferință și genocid”.

Mai mult, Putin a susținut că soldații ruși luptă ”umăr la umăr” în Ucraina.

”N-am văzut atâta unitate de foarte mult timp”, a mai declarat Putin.

El a citat și din Biblie, din Evanghelia după Ioan: ”Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi”.

ADVERTISING

De la declanșarea războiului în Ucraina, Rusia a pierdut peste 14.200 de militari, circa 2.000 de tancuri și blindate, dar și 93 de aeronave, informează vineri Statul Major al Armatei de la Kiev.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇