Situație tragică în Mariupol: Oamenii mai au mâncare doar pentru 2 zile, cadavrele zac pe străzi, pentru că cimitirele au fost distruse

Situație tragică în Mariupol: Oamenii mai au mâncare doar pentru 2 zile, cadavrele zac pe străzi, pentru că cimitirele au fost distruse

Situația din Ucraina devine pe zi ce trece din ce în ce mai gravă. Majoritatea orașelor bombardate de ruși rămân fără mâncare și se fac gropi comune pentru morți, pentru că cimitirele au fost distruse.

Deputatul ucrainean Dmitro Gurin, ai cărui părinți locuiesc în Mariupol, a declarat pentru BBC că autoritățile din oraș cred că proviziile de alimente se vor termina în două sau trei zile.

Apoi, foamea se va instala printre toți cei rămași acolo.

Mai mult, Gurin a spus că străzile orașului sunt pline de cadavre, iar autoritățile au fost nevoite să sape o groapă comună pentru 33 de persoane, pentru că cimitirele sunt inaccesibile din cauza bombardamentelor.

ADVERTISING

„Civilii și orașele pașnice sunt bombardate. Părinții mei locuiesc în estul Mariupolului, nu există infrastructură militară în această zonă și nu a fost niciodată”, a spus Gurin.

Război în Ucraina. Ziua 14

El a cerut țărilor occidentale să recunoască faptul că „Al Treilea Război Mondial a început deja” și a îndemnat SUA să permită Poloniei să echipeze Forțele Aeriene Ucrainene cu avioane de luptă MiG-29.

Și HuffPost scrie, citând-o pe Irina Vereșciuk, vicepremierul ucrainean, că situația din Mariupol este catastrofală.

ADVERTISING

Cadavrele zac pe străzi, oamenii flămânzi intră în magazine în căutarea hranei și topesc zăpada pentru apă. Mii de oameni se înghesuie în subsoluri, tremurând la sunetul bombelor rusești care lovesc acest oraș.

Ziua de marți nu a adus nimic bun pentru locuitorii din Mariupol: o încercare de a evacua civilii și de a livra alimente, apă și medicamente de care aveau nevoie urgentă a eșuat. Oficialii ucraineni au spus că forțele ruse au tras asupra convoiului, înainte de a ajunge în oraș.

Mariupol, care se află la Marea Azov, a fost înconjurat de soldați ruși de câteva zile.

ADVERTISING

De altfel, și orașul Herson, situat în sudul Ucrainei, capturat de Rusia săptămâna trecută, se confruntă cu aceeași problemă. Magazinele sunt goale, iar oamenii au rămas fără mâncare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇