Biserica de lemn din satul Urși este marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Biserica de lemn din satul Urși este marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Biserica de lemn din satul Urși (comuna Popești, județul Vâlcea) este ️marele câștigător al anului 2021 în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu, anunță Comisia Europeană. Proiectul a câștigat, de asemenea, și Premiul Publicului.

Cei patru laureați ai Marilor Premii și câștigătorul Premiului Publicului au fost selectați din cele 24 de inițiative din 18 tări Europene declarate câștigătoare anul acesta.

Biserica de lemn din satul Urși (România) – o frumoasă biserică de lemn din secolul al XVIII-lea care a fost restaurată în mod exemplar utilizându-se materiale și tehnici tradiționale și într-o manieră colaborativă,  facilitând schimbul de idei și cunoștințe între participanți internaționali – este marele câștigător al anului 2021”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

ADVERTISING

Biserica de lemn din satul Urși a fost selectată de către conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experți, să primească unul dintre Marile Premii în valoare de 10.000 de euro. A fost, de asemenea, selectată de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7.000 de cetățeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul Publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra.

biserica-premiu
Foto: Facebook/Pro Patrimonio

Ceilalți laureați ai Marilor Premii 2021 sunt:

ADVERTISING
  1. FIBRANET – FIBRes in ANcient European Textiles, Fibre în Textile Europene Antice (Grecia/Danemarca), un proiect inovator de cercetare care oferă cunoștințe noi despre degradarea fibrelor antice, informând practica de arheologie și oferind informații cruciale pentru europeni într-un moment în care căutăm soluții pentru a face față deșeurilor produse de industria modei și a textilelor;
  2. Comitetul tehnic pentru Patrimoniu Cultural (Cipru), înființat în 2008, sub egida Națiunilor Unite, de liderii ciprioți greci și ciprioți turci, comitetul a restaurat cu succes peste 70 de monumente și a utilizat patrimonial cultural drept puternic instrument pentru reconciliere și cooperare pașnică, și
  3. Invenția unei părți vinovate, Trento (Italia), o expoziție exemplară care arată relevanța unui caz istoric de antisemitism pentru conversațiile contemporane din jurul discriminării și intoleranței din Europa de azi, stimulând reflecția critică asupra puterii propagandei și știrilor false.
ADVERTISING

Laureații Marilor Premii vor primi 10.000 de euro fiecare.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇