Patronatele sunt de acord ca salariul minim să crească cu 200 de lei, dar suma să nu fie impozitată

Patronatele sunt de acord ca salariul minim să crească cu 200 de lei, dar suma să nu fie impozitată

Antreprenorii sunt de acord ca salariul minim să crească cu 200 de lei, dar cu condiția ca această sumă să nu fie impozitată.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a declarat că a transmis la Guvern o propunere în acest sens.

Potrivit acestuia, în prezent, la orice creștere a salariului minim, jumătate ajunge la salariat, jumătate merge la stat.

"Este posibilă creșterea salariului minim, iar întreprinzătorii - 7 din 10 - ne-au spus că da, sunt de acord cu creșterea salariului minim pe economie, dar cu câteva condiții. În primul rând, să nu crească fiscalitatea pe forța de muncă.

ADVERTISING

În acest moment, la orice creștere a salariului minim, jumătate ajunge la salariat, jumătate merge la stat. Propunerea pe care noi am făcut-o a fost ca salariul minim să crească cu 200 de lei, dar neimpozitat, impozitele și taxele să rămână la nivelul de 2.300 de lei, așa încât acești bani să rămână efectiv la oameni", a spus Jianu, potrivit Profit.ro.

Totodată, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii a declarat că foarte multe firme din România se închid din cauza pandemiei.

ADVERTISING

Asta deși la nivel global, paradoxal, în această perioadă a crizei numărul de startup-uri și numărul de companii care s-au deschis a fost mai mare în medie cu 6%.

"În 2020 nu am văzut foarte multe IMM-uri care să se închidă, dar nici să se deschidă. Dar în 2021 vedem deja consecințele: sunt cu 37% mai multe firme care se închid în această perioadă. Noi ne uităm și pe datele statistice la nivel global și, paradoxal, în această perioadă a crizei numărul de startup-uri și numărul de companii care s-au deschis a fost mai mare în medie cu 6% la nivel global…. la noi este de minus 10%", a precizat Jianu.

ADVERTISING

Citește mai multe despre creșterea salariului minim:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇