Mai mult de o treime din populația Pământului suferă de foame din cauza Covid

Mai mult de o treime din populația Pământului suferă de foame din cauza Covid

Criza economică din întreaga lume, cauzată de pandemia Covid-19, va agrava problemele de nutriție la femei și copii.

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Food, s-ar putea ca până la 3 miliarde de oameni, mai mult de o treime din populația Pământului, să nu își poată permite o dietă sănătoasă din cauza pandemiei, scrie Bloomberg.

Acest lucru va acutiza problema subnutriției la mame și copii, în țările cu venituri mici și medii, provocând anemie și decese.

Închiderea multor lanțuri de aprovizionare pentru alimentele perisabile bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, produsele lactate, carnea și peștele, a dus la volatilitatea prețurilor și la scăderea consumului acestor alimente.

ADVERTISING

Oamenii au trecut astfel la consumarea unor alimente nesănătoase. Studiul avertizează că, în aceste condiții, până în anul 2022, încă 9,3 milioane de copii vor cântări prea puțin în comparație cu înălțimea lor, vor fi 168.000 de decese în rândul copiilor și 2,1 milioane de cazuri de anemie maternă.

Fără răspunsuri rapide și strategice, pandemia „nu numai că va inversa ani de progrese și va exacerba disparitățile în ceea ce privește bolile, malnutriția și mortalitatea, dar va pune în pericol dezvoltarea și creșterea economică pentru următoarea generație”, au spus cercetătorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Foamea mondială a atins un nivel maxim al ultimilor 15 ani și 10% din populația globală a fost subnutrită în 2020, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Va fi nevoie de un efort extraordinar pentru a pune capăt foametei până în 2030, a declarat ONU.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇