Mărturia poliţiştilor de la Rutieră care au văzut cum vine elicopterul american spre Piaţa Charles de Gaulle şi glumele lui Godină

Mărturia poliţiştilor de la Rutieră care au văzut cum vine elicopterul american spre Piaţa Charles de Gaulle şi glumele lui Godină

Polițiștii rutieri care au oprit traficul în Piaţa Charles de Gaulle, pentru ca un elicopter militar american să poată ateriza de urgență în sensul giratoriu, au povestit cum s-a petrecut evenimentul.

Aceștia se aflau la intersecție și au văzut cum elicopterul zboară la joasă altitudine. Și-au dat seama că ceva nu este în regulă și au oprit imediat circulația, pentru ca pilotul să aibă loc să aterizeze.

”Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme!

ADVERTISING

Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție. Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, a declarat unul dintre agenți, pe pagina de Facebook Poliția Română.

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că...

Publicată de Poliția Română pe Joi, 15 iulie 2021

Și Ministerul de Interne relatează, pe larg, momentul în care cei doi agenți de poliție au observat că elicopterul are probleme. Iată relatarea MAI, cu dialogul celor doi polițiști, Beinur și Adrian:

”Se aflau la semafor, la doar câțiva metri de Piața Charles de Gaulle. Deodată, au simțit o zdruncinătură puternică, iar mașina a părut că se ridică. S-au dat imediat jos să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat cum un elicopter aflat în zbor lovește un stâlp de iluminat și se îndreaptă către ei.
Instinctul a intervenit imediat.
-Adriane, fugi repede și blochează traficul dinspre Arcul de Triumf. Eu mă duc pe partea opusă!
Cu mâinile ridicate, au oprit imediat mașinile și, astfel, elicopterul care nu era deloc stabil, a reușit să aterizeze în mijlocul intersecției.
Totul s-a întâmplat foarte rapid.
După aterizare, Beinur și Adrian s-au îndreptat către elicopter, pentru a vedea în ce stare sunt piloții și au anunțat dispeceratul!
-Deviați traficul dinspre Piața Charles de Gaulle! Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecției!
Răspunsul de la dispecerat a venit cu o mică pauză.
-Elicopter?
-Vorbesc foarte serios! Un elicopter!
Cei doi colegi au rămas la fața locului, până la ridicarea elicopterului din intersecție”.

Se aflau la semafor, la doar câțiva metri de Piața Charles de Gaulle.Deodată, au simțit o zdruncinătură puternică, iar...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 15 iulie 2021

Polițistul Marian Godină spune că, atunci când lucra la Poliția Rutieră, căuta mereu argumente pentru a nu mai fi trimis să dirijeze traficul în sensurile giratorii, pentru că era foarte aglomerat.

ADVERTISING

După ziua de azi, afirmă Godină, orice șef de la circulație ar putea spune că trebuie să fii în giratoriu "că dacă aterizează vreun elicopter, cine oprește o tragedie?"

Când lucram la Rutieră, căutam mereu argumente pentru a nu mai fi trimiși să dirijăm traficul în sensurile giratorii....

Publicată de Marian Godina pe Joi, 15 iulie 2021

Polițistul face și o glumă, afirmând că ”despre traficul unui oraș în care aterizează un elicopter nu mai poți spune că e foarte aglomerat”.

Despre traficul unui oraș în care aterizează un elicopter nu mai poți spune că e foarte aglomerat. ????

Publicată de Marian Godina pe Joi, 15 iulie 2021

Amintim că un elicopter militar american a aterizat de urgență, joi dimineață, în Piaţa Charles de Gaulle din București, în sensul giratoriu.

Elicopterul venea de la baza Kogălniceanu și efectua antrenamente pentru Ziua Aviației, din 20 iulie.

ADVERTISING

Parchetul Militar a deschis dosar penal în acest caz, iar o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, va stabili cauzele incidentului.

În urma evenimentului de azi, aparatele de zbor nu vor mai survola Bucureștiul, de Ziua Aviației.

Raluca Turcan a fost martoră la aterizarea forţată a elicopterului din Bucureşti. Ministrul Muncii a felicitat forțele Ministerului de Interne (condus de Lucian Bode – PNL) pentru modul în care au degajat rapid Piața Charles de Gaulles din Bucureşti.

Însă ministrul PNL nu spune nimic despre pilotul american care a reușit o aterizare în condiții dificile, într-o zonă cu clădiri şi copaci, fără să fie nimeni rănit.

Iată și prima reacţie de la ambasada SUA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇