Transelectrica are un nou director general, pentru patru luni

Transelectrica are un nou director general, pentru patru luni

Transelectrica, transportatorul naţional de energie, a anunţat vineri că are o nouă conducere, astfel că Bogdan Toncescu a fost numit director general pentru patru luni.

Compania a anunțat că a decis azi revocarea conducerii, ca urmare a constatării încălcării prevederilor legale şi statutare aplicabile funcţionării directoratului.

Totodată, Consiliul a solicitat directoratului convocarea Adunării generale a acţionarilor pentru numirea de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere.

Pentru anul 2021, Transelectrica şi-a propus un plan anual de investiţii de peste 307 milioane de lei.

ADVERTISING

Compania a realizat un profit net de 82 de milioane de lei în primul trimestru din 2021, cu 6% mai mare decât rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut.

Veniturile totale operaţionale realizate în primele trei luni ale anului 2021 au înregistrat o creştere de 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, respectiv 726 de milioane de lei, faţă de 603 milioane de lei în primul trimestru al anului 2020.

Majorarea veniturilor a fost determinată, în principal, de creşterea cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor, de majorarea tarifului mediu de transport şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și: Fostul şef de la Transelectrica a fost condamnat definitiv după ce şi-a falsificat diploma de inginer


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇