Iohannis: Peste tot vedem gunoaie. Nu e suficient să ne enervăm, trebuie să facem ceva (Foto & Video)

Iohannis: Peste tot vedem gunoaie. Nu e suficient să ne enervăm, trebuie să facem ceva (Foto & Video)

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la o acțiune de ecologizare inițiată de Let’s Do It, Romania pe râul Argeș, în apropierea localității ilfovene Dărăști.

Șeful statului a spus că spre Dărăști a văzut peste tot pe marginea drumului gunoaie și că e nevoie de acțiuni concrete, nu doar de nervi și critici.

klaus-iohannis-arges
Foto: Administrația Prezidențială
klaus-iohannis-sac-gunoi
Foto: Administrația Prezidențială

”Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de ai noștri care încă nu au înțeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul spre încoace peste tot am văzut gunoaie, moloz, la marginea drumului.

ADVERTISING

Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu e groapă de gunoi, albia râului nu e groapă de gunoi. Depinde de noi să protejăm mediul înconjurător. Nu există viață sănătoasă fară mediu sănătos.

Nu e suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles. Trebuie să facem ceva și acest să facem ceva poate să aibă forma acțiunii de astăzi”, a spus Klaus Iohannis.

klaus-iohannis-gunoi
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele a cerut primarilor să organizeze acțiuni de ecologizare și centre de colectare a deșeurilor, iar profesorilor să educe tinerii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali, să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor. Depinde de dascăli să facă munca de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor nu e în natură, ci acolo unde se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate tot de autorități. (...) So, let's do it, adică la treabă!”, a încheiat președintele.

klaus-iohannnis-lets
Foto: Administrația Prezidențială
Participare la campania „Let’s Do It, Romania!”

Acțiunea la care participă Klaus Iohannis vine în contextul în care tot mai multe zone din Capitală și din țară se sufocă sub gunoaie. Mai jos găsiți câteva dintre cazurile prezentate în ultima vreme de SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇