Predoiu, după decizia ICCJ în cazul Sorinei Săcărin: Încă o dovadă că Secția Specială trebuie desființată

Predoiu, după decizia ICCJ în cazul Sorinei Săcărin: Încă o dovadă că Secția Specială trebuie desființată

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a reacționat după ce Înalta Curte a decis că Secția Specială a încălcat dreptul la liberă circulație al minorei Sorina Săcărin.

Ministrul spune că este încă o dovadă că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) trebuie desființată.

”În general, orice abuz comis de magistrați și stabilit ca atare de justiție ridică automat subiectul răspunderii magistraților rezolvat greșit de modificările PSD aduse Legilor Justiției. În particular, încă o dovadă că SIIJ trebuie desființată.

ADVERTISING

Voi continua discuțiile cu parlamentarii majorității pentru a încerca să construim o majoritate ad-hoc pro-desființare SIIJ, chiar și până la alegeri, plecând și de la împrejurarea că desființarea SIIJ este o condiționalitate în Raportul MCV.

Iar ridicarea monitorizării MCV trebuie să fie și un obiectiv al PSD, pentru că este unul de interes public național, un obiectiv de țară. PSD mai are legătură cu interesele țării?”, a declarat, pentru SpotMedia.ro, Cătălin Predoiu.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a încălcat dreptul la liberă circulație al minorei Sorina Săcărin, prevăzut de art. 2 paragraful 2 din Protocolul nr 4 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Abuzul a fost comis prin confiscarea pașaportului fetei în iunie anul trecut. Decizia este definitivă.

Detalii aici - Decizie definitivă a ICCJ: Secția Specială a comis un abuz împotriva Sorinei Săcărin

Citește și:

CCR a decis că SS funcționează în baza unor articole de lege care sunt neconstituționale

O petiție adresată Comisiei Europene acuză Guvernul că de 6 luni tot amână desființarea Secției Speciale

Secția specială a fost gândită ca braț armat al politicului împotriva magistraților. Partidele să spună: Cum ne organizăm justiția și ce fel de stat vrem? – Interviu cu Raluca Prună

ADVERTISING

Desființarea SIIJ, dezbătută public la Ministerul Jusțitiei: Societatea civilă ar vrea cât mai repede, Asociația Procurorilor propune prelungirea activității cu un an


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇