A demisionat șeful Grupului de Comunicare Strategică pe COVID. După mai bine de un an de gafe și probleme, vrea ca ”alții să preia această responsabilitate”

A demisionat șeful Grupului de Comunicare Strategică pe COVID. După mai bine de un an de gafe și probleme, vrea ca ”alții să preia această responsabilitate”

Andi Manciu a anunțat pe Facebook că demisionează de la conducerea Grupului de Comunicare Strategică.

Consilierul de stat al prim-ministrului spune că ultimul an a fost un maraton și consideră că el l-a dus la bun sfârșit. Astfel, spune că e timpul să își asume altcineva responsabilitatea comunicării datelor privind pandemia.

”M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale.

ADVERTISING

O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate.

Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere și sper că tot ce am făcut le-a răsplătit această încredere. Am pus toată energia și priceperea mea pentru a face lucrurile cât se poate de bine, în condițiile date. A fost un maraton pe care l-am dus la final”, scrie Manciu pe Facebook.

El se consideră mulțumit de cum a gestionat comunicarea și spune că lucrurile pe care le-a făcut pot fi dezvoltate de persoana care îi va urma.

ADVERTISING

”Sunt mulțumit că las ceva în urmă în privința modului în care se realizează comunicarea guvernamentală, lucruri care nu pot fi întoarse, ci pot fi duse doar mai departe. Le transmit aprecierea mea celor din Direcția de comunicare a Guvernului, pentru faptul că au ținut pasul cu un ritm, uneori, infernal.

De prea multe ori munca acestor oameni este văzută ca un dat, ceva ce vine de la sine. Nu este așa! Acolo în spate sunt persoane care zilnic sunt preocupate să facă lucrurile să funcționeze, și prea puțini le realizează sau apreciază eforturile”, își încheie Manciu mesajul.

ADVERTISING

Demisia lui Andi Manciu de la conducerea Grupului de Comunicare Strategică a fost cerută în numeroase rânduri de la debutul epidemiei de COVID-19 în România.

Nu de puține ori au fost transmise rectificări pentru că bilanțurile fie aveau greșeli de calcul sau informații greșite cu totul. Ba chiar au fost situații în care președintele Klaus Iohannis a ajuns să ceară măsuri de urgență, după ce au fost date informații contradictorii despre rata de infectare din București.

Totodată, în octombrie anul trecut SpotMedia.ro informa că Andi Manciu nu are diplomă de licență, fapt confirmat ulterior de acesta.

Manciu a fost însă susținut puternic de Ludovic Orban, premierul de la acel moment. Liderul PNL considera ca Manciu „nu are obligaţia legală” de a avea diplomă de licenţă și l-a lăudat că ”munceşte de dimineaţă până noaptea”.

Citește mai multe pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇