Senatoarea cu mască de aur

Senatoarea cu mască de aur

• Nu sunt de acord că aceia care postează bășcălii despre Diana Șoșoacă fac rău pentru că îi sporesc notorietatea. Dacă notorietatea asta are două sensuri, atunci orice bășcălie care va contribui la creșterea părții negative a notorietății doamnei senatoare de aur este, în opinia mea, binevenită.

Din ce crește AUR? Marșul dnei Șoșoacă

• Eu cred că dacă domnul Vadim Tudor ar fi fost tratat numai cu seriozitate, nu și cu hazul de rigoare, azi PRM ar fi supraviețuit și ar fi obținut un scor serios la alegeri.

• Bășcălia este un atribut al mahalalei. Când cineva face bășcălie, o trimite pe doamna Șoșoacă acolo de unde vine cu caracterul din dotare. Bășcălia imunizează în tonuri groase pe cei ce știu că virusurile există. Ea nu se adresează coronascepticilor naționaliști, pentru că ei o vor percepe ca pe o înjurătură de mamă. La urma urmei, cam asta ar fi bășcălia, un vaccin vesel pentru unii și o înjurătură cu trimitere la origine pentru alții.

ADVERTISING

Care e profilul votanților partidelor câștigătoare și cum a reușit AUR marea surpriză – Interviu

• Ironia e prea subtilă pentru un locuitor mental al mahalalei politice. Ironia, împunsătură de ac, nu este percepută ca atare de cei cu pielea groasă, pentru ei de înțeles rămâne biciul grosolan al bășcăliei.

• Doamna Șoșoacă va oferi material pentru încă mulți ani de acum înainte celor de la kamikaze. Și n-am nicio tresărire că senatoarea de aur va pricepe ridicolul situațiilor la care se va expune. N-au înțeles ei Călin Popescu-Tăriceanu sau Victor Ponta, oricât de plagiator ar fi fost el.

• Pentru că, da, există un complot național care o vrea pe doamna senatoare infectată cu coronavirus și internată la spital, femeia știe ce vorbește. Ce nu ne spune este că de complot se ocupă chiar coronavirusul și pentru el orice gazdă e bună. Mai ales una fără mască.

Cum a crescut AUR în Frății ortodoxe tolerate de Biserică, așa cum BOR l-a tolerat și pe Zelea Codreanu. Manipulările via Sputnik și pericolul real – Interviu

• Cred că doamna Șoșoacă a intrat în politică din frustare. Fiind dumneaei avocăteasă de aur, n-a putut probabil suporta punerile la punct în ședințe ale unor judecători deranjați nu de naționalismul ei deșănțat, ci de tonul gălăgios și arțăgos pe care își susținea pledoariile. Pentru că orice avocat de renume rămâne avocat, asta o știe și domnul Adrian Năstase. Numai că nu o mai practică.

De la 50.000 de voturi la 500.000 în două luni. Anomalia AUR. Cum o explică sociologii

• Discursul politic al doamnei Șoșoacă nu prea există. Cel plimbat acum cu osârdie pe sticle este un copy-paste la cel promovat de mult mai stilata avocăteasă a poporului. Sincer, preferam chestiunile filozofice despre transformarea spitalelor în pușcării medicale promovate cu sârg de antena trei în primăvară decât scenetele de prost gust din Parlament încheiate cu punerea la punct a senatoarei. Chiar dacă masca dumneaei se vrea transparentă.

AUR, un partid care a crescut în două luni de la 0,77% la 9%. Indicii că ascensiunea e legată de serviciile de informații

• Așa cum liderii PSD au scăzut calitativ până ce au ajuns niște caricaturi, așa s-a întâmplat și cu moștenitorii spirituali ai tribunului Vadim. De la CV Tudor la Diana Șoșoacă avem de-a face cu un lung drum al degenerării ideii naționale, al unei idei care de la flacără a ajuns tăciune.

• Sigur că creșterea în sondaje a AUR, zice-se cu vreo 4%, i se datorează și doamnei senatoare. Dar, dacă nu ar fi dumneaei să provoace frisoane celor corect politici, ar fi altcineva.

AUR, o formațiune creată de alchimiștii digitali, a beneficiat de resurse la care niciun partid tradițional nu poate visa

• Cei ce n-au venit la vot în decembrie ar trebui să aibă acum coșmaruri în care aurul topit le arde carnea sufletului. Cei ce au crezut că prin neparticipare penalizează clasa politică învechită s-au trezit în fața unei realități paralele. Iar dracul, rânjind, le spune azi că dacă nu s-au prezentat la vot au câștigat inamicii lor răsăriți din iarba aurie de acasă.

• Cei ce au înjurat la greu USR-PLUS pentru discursul contondent și ultrapolitic corect se văd acum nevoiți să pactizeze cu dușmanii clasici din Parlament pentru a face căruța politică să se urnească. Și privesc uimiți cum hoarda de barbari se urcă pe masa lor și le sparge porțelanurile.

Scandalul din Camera Deputaților ia amploare. George Simion: Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo

• Până la urmă, doamna senatoare de aur va sfârși prin a fi definită în spațiul public prin ce este: o caricatură politică. Până la urmă, bășcălia publică va da jos de pe chipul ei masca de aur. De ce va sta mai mult în lumina reflectoarelor va fi disecată și demascată mai abitir. Sigur că pentru admiratorii fervenți asta va fi o nouă conspirație, una în care fiicele nobile ale patriei sunt batjocorite de progresiști, de politicieni și de unguri.

• Ca o concluzie tristă, cred că vom ajunge să regretăm prestațiile domnei Viorica Dăncilă, cea care, dincolo de sincope și greșeli, avea măcar un rest de aer de ingenuitate și greșea nu doar din rea voință, ci mai ales din neștiință.

• Ce îmi pare rău este că n-o să știu niciodată sigur cum s-ar fi comportat doamna senatoare de aur dacă ar fi fost pupila lui Dragnea. Cred că i-ar fi dat domnului Tudorel vreo două smetii, pentru că nu se grăbea cu Legile Justiției. Cred că ar fi intrat cu gălăgia și cu mătura în biroul prim ministerial în care inutil se baricadaseră domnii Grindeanu și Ponta. Cred că i-ar fi furat domnului Tudose alimentele de prin bar și l-ar fi dus pe sus la întâlnirea cu japonezii. Mai cred că, recunoscătoare pentru funcție, i-ar fi cântat osanale lui Liviu și i-ar fi pus Belina pe tavă pentru că, nu-i așa, țărișoara este a patrioților, nu a ipochimenilor de la UE. Iar patrioți sunt cei care o măgulesc pe doamna senatoare de aur, nu ăia de fac bășcălie de dumneaei.

Citeşte şi alte texte semnate de Mihai Oprişor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇