Olanda și Turcia intră în carantină în perioada sărbătorilor. Cehia reintroduce restricții

Olanda și Turcia intră în carantină în perioada sărbătorilor. Cehia reintroduce restricții

Mai multe țări intră în această perioadă în carantină, fie parțială, fie totală. Măsura este luată în condițiile în care urmează mai multe sărbători, prilej pentru oameni să se întâlnească în număr mare.

Astfel, autoritățile vor să limiteze răspândirea coronavirusului.

Carantina scade incidența cazurilor Covid cu peste 50%! Cum arată cifrele în localitățile proaspăt ieșite de sub restricții (grafice DSU)

Turcia, carantină totală de Revelion

Turcia va impune o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, conform DPA şi EFE.

O interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00 pe 4 ianuarie, a spus Erdogan după o şedinţă a cabinetului.

ADVERTISING

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, până acum nefiind furnizate informaţii cu privire la posibilele excepţii. În timpul recentelor interdicţii de circulaţie, magazinele şi supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele şi cafenelele au fost închise.

Turcia, care are o populaţie de 83 de milioane, a raportat până acum un total de 1,86 milioane de infecţii şi 16.646 de decese.

Erdogan le interzice turcilor să mai iasă din case în weekend și noaptea

Olanda ”se închide” 5 săptămâni

La rândul său, premierul Mark Rutte a anunţat luni seară că o perioadă de carantină de cinci săptămâni va intra în vigoare săptămâna aceasta în Olanda.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este cea mai severă măsură adoptată până acum, potrivit AFP şi EFE.

"Olanda se va închide timp de cinci săptămâni", a declarat Rutte într-o intervenţie televizată de la sediul guvernului din Haga, în faţă căruia erau adunaţi protestatari.

Strigăte şi fluierături la adresa premierului Rutte au putut fi auzite în timp ce acesta ţinea discursul.

Bilanţul morților de Covid este mult mai mare decât cel raportat, în Olanda

"Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru", a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatari.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi, a spus premierul, adăugând că aceste măsuri vor dura până pe 19 ianuarie.

ADVERTISING

El le-a cerut concetăţenilor săi să reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maxim doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

Cehia, noi restricții ”vechi”

Guvernul ceh a anunţat, luni, reinstaurarea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii (23:00 - 5:00), precum şi reînchiderea restaurantelor şi barurilor din ţară începând de vineri, incluzând Crăciunul, după o creştere semnificativă a contagierilor cu coronavirus, informează AFP, Reuters şi EFE.

Măsurile anunţate includ, de asemenea, limitarea la şase persoane a întrunirilor în interior şi în aer liber şi interzicerea consumului de alcool în aer liber, începând cu 18 decembrie. Vacanţa şcolară va începe mai devreme.

"A fost o decizie foarte dificil de luat, deoarece ştim cât de mult va avea impact asupra vieţii oamenilor", a declarat presei premierul Andrej Babis.

Cehia prelungeşte starea de urgenţă până pe 23 decembrie

Cu toate acestea, magazinele şi serviciile vor rămâne deschise, a spus el.

Republica Cehă, care are 11 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o recrudescenţă a infecţiilor cu coronavirus mai devreme în toamnă, cu 15.000 de cazuri noi pe zi, şi de atunci s-a străduit să limiteze răspândirea bolii.

În ultimele săptămâni, a înregistrat în jur de 6.000 de cazuri noi de contaminare pe zi, la un bilanţ total din martie de peste de 580.000 de cazuri şi mai mult de 9.600 de decese.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇