DNA a cerut ridicarea imunității senatorului Eugen Pîrvulescu

DNA a cerut ridicarea imunității senatorului Eugen Pîrvulescu

Ministrul Justiţiei a înaintat marți către Senat cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu.

”Ministrul Justiției a adresat președintelui Senatului în cursul zilei de marți, cererea de ridicare a imunității parlamentare privind pe domnul Eugen Pîrvulescu, în calitate de senator, pentru faptele care fac obiectul unui dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Justiție.

ADVERTISING

Senatorul de Teleorman Eugen Pîrvulescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă, alături de fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, şi de alte două persoane.

Potrivit DNA, una dintre acestea, instigată de Pîrvulescu şi cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, i-a cerut unui martor din dosar 60.000 de euro, pretinzând că poate interveni pentru urgentarea procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS pentru acesta.

ADVERTISING

Eugen Pîrvulescu a fost ridicat vineri dimineață de procurorii DNA. El a declarat la sosirea la sediul DNA din Bucureşti că nu ştie ce acuzaţii i se aduc.

Pîrvulescu, plecat din PNL săptămâna trecută, este un apropiat al lui Iulian Dumitrescu şi susţinător al lui Mircea Geoană.

Ce spune DNA

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 11 octombrie, faţă de inculpaţii: Eugen Pîrvulescu, la data faptei şi în prezent senator în Parlamentul României, pentru instigare la infracţiunea de cumpărare de influenţă; Marian-Cătălin Burcescu, la data faptei director general la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (O.S.I.M.), pentru complicitate la cumpărare de influenţă; M.R.M., pentru trafic de influenţă; F.G. pentru complicitate la trafic de influenţă.

ADVERTISING

„În cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pîrvulescu Eugen şi beneficiind de ajutorul inculpaţilor F.G. şi Burcescu Marian-Cătălin, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro, din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei alte persoane care deţinea o funcţie importantă în cadrul instituţiei desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate O.R.N.I.S.S. în beneficiul martorului respectiv”, arată DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇