Primele imagini cu banii pe biroul lui Nelu Tătaru (Foto)

Primele imagini cu banii pe biroul lui Nelu Tătaru (Foto)

Procurorii DNA au dovezi video din cabinetul medical al lui Nelu Tătaru, în care apar și sume de bani pe biroul fostului ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru a fost filmat în cabinetul său, iar pe birou se văd bancnote de 100 și 200 de lei așezate pe laptop.

Tataru-2
Sursa: Digi24.ro

Într-unul din cadre se vede o mână care scoate bancnotele din portofel și pare că i le întinde lui Tătaru, relatează Digi 24.

Tataru-3
Sursa: Digi24.ro
Tataru-4
Sursa: Digi24.ro

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz pentru încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare în dosarul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, deputat PNL. DNA a trimis solicitarea la Parchetul General şi de aici a ajuns la Ministrul Justiției, care a adresat mai departe cererea președintelui Camerei Deputaților.

ADVERTISING

Scrisoarea ministrului Justiţiei a fost trimisă Comisiei Juridice, care are termen de depunere a raportului pana luni, la ora 13:00.

Fostul ministru al Sănătății este acuzat de procurorii DNA că a luat mită de la 45 de pacienţi/aparţinători, în perioada aprilie – iulie 2024, sume cuprinse între 100 şi 500 de lei, dar şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.

ADVERTISING

Tătaru este medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși (judeţul Vaslui) şi după audierea de la DNA a spus că e nevinovat.

"Sunt nevinovat, nu am văzut probe, nu am condiţionat şi nu am cerut niciodată (…). Las justiţia să îşi facă cercetările şi apoi să vedem ce va fi. Din punctul meu de vedere, trebuie să ne punem întrebări de ce nu a existat un flagrant (…). Nu am cerut şi nu am condiţionat niciodată actul medical. (…) Nu ştiu de unde au apărut aceste acuzaţii", a declarat fostul ministru.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇