Mircea Lucescu critică UEFA pentru o decizie luată în cadrul grupei României din Nations League

Mircea Lucescu critică UEFA pentru o decizie luată în cadrul grupei României din Nations League

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mircea Lucescu s-a arătat contrariat de o decizie luată de UEFA sâmbătă, ziua în care s-au jucat partidele din etapa cu numărul 3 a Nations League, din grupa noastră cu numărul doi a Ligii C.

Reputatul tehnician de 79 de ani s-a arătat contrariat de programările făcute de UEFA pentru meciurile din grupa de Liga Națiunilor a „tricolorilor”. Și asta pentru că Lituania are câteva ore suplimentare de odihnă pentru jocul cu România de marți, având în vedere că partida sa cu Kosovo a fost programată la ora 16. România a evoluat contra Ciprului de la 21.45, la Larnaca, scor 3-0.

ADVERTISING

La conferința de presă de după jocul din insula Afroditei, Lucescu s-a declarat nemulțumit, având în vedere că lituanienii vor avea nu doar avantajul terenului propriu, dar și mai multe ore de odihnă în perspectiva duelului direct de marți.

„Nu înțeleg, ei au jucat la ora 4 astăzi, iar noi am jucat la 10 seara! Dar așa s-a decis, așa va fi. Vom încerca să ne adaptăm. Nu avem decât un antrenament pentru a face lucrul ăsta, pe cel oficial, de luni seara”, a spus selecționerul României la conferința de presă.

ADVERTISING

El a ținut să și explice de ce nu a dorit să facă modificari în echipa de start, față de ultima partidă, cu Lituania: „Trebuie să câștigăm grupa din Liga Națiunilor. Nu e foarte simplu, Kosovo este o echipă foarte bună. E normal ca eu să pun în prim-plan rezultatul, abia apoi jocul. Am cântărit foarte bine valoarea jucătorilor noștri, relațiile lor de joc și am decis că nu am niciun motiv să schimb echipa. Era normal, după 3-0 în deplasare, 3-1 acasă, nu poți schimba. Vom încerca prin antrenamentele făcute în continuare să aducem toți jucătorii la același nivel de înțelegere a jocului”.

ADVERTISING

România are 9 puncte din 9 în acest start frumos de Nations League, și un golaveraj pe măsură, 9-1.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!