Tratează-te cu fructe și legume dacă ai tensiunea mărită și probleme cu rinichii! Cea mai recentă descoperire a oamenilor de știință

Tratează-te cu fructe și legume dacă ai tensiunea mărită și probleme cu rinichii! Cea mai recentă descoperire a oamenilor de știință

Fructele și legumele pot ajuta la scăderea tensiunii, dar și îmbunătăți sănătatea rinichilor și chiar pe cea a inimii, arată un studiu recent.

Realizat pe americani care au fost monitorizați timp de cinci ani, oameni cu hipertensiune, dar și cu boala renală cronică, studiul a arătat că legumele și fructele, consumate în paralel cu medicamentele, sunt mai eficiente decât dacă ar fi urmat doar tratamentul.

Mai mult, atunci când au fost consumate constant, unii pacienți nici nu au mai ajuns să aibă nevoie de tratament pentru hipertensiune. Sănătatea rinichilor a fost îmbunătățită, iar factorii de risc pentru boli cardiovasculare s-au redus, după cum se arată într-un raport publicat de The American Journal of Medicine și citat de Medical News Today.

ADVERTISING

Se știe că unele dintre complicațiile hipertensiunii sunt insuficiența renală și bolile de inimă. Și de aceea este atât de important ca tensiunea să fie ținută sub control.

De fapt, bolile de inimă sunt principala cauză de deces la pacienții cu boală renală cronică.

În cadrul studiului, unii pacienți au primit și bicarbonat de sodiu. În timp ce acesta a ajutat rinichii la fel de mult ca fructele și legumele, doar subiecții care s-au bazat pe fructe și legume au avut rezultate și în ceea ce privește reducerea tensiunii și a riscului cardiovascular, se mai arată în cercetarea coordonată de dr. Donald E. Wesson, specialist în rinichi la Universitatea Texas din Austin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇