Prima reacție a lui Ciucă, după investigația Recorder

Prima reacție a lui Ciucă, după investigația Recorder

Nicolae Ciucă nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor Recorder și nici nu a avut o reacție oficială după apariția investigației care dezvăluie că generalul Ciucă și batalionul pe care acesta îl conducea, Scorpionii Roșii, nu au fost direct implicați în luptele din Irak, deși Ciucă și-a construit de-a lungul timpului imaginea de „singurul comandant român care a condus românii într-o bătălie reală, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”.

ADVERTISING

El are însă un comentariu care face trimitere către dezvăluirile de astăzi, la postarea de pe Facebook în care își promovează cartea care urmează să apară, „În slujba țării, prin intermediul unui videoclip.  

comentariu-Ciuca-Recorder

”Pe tot parcursul carierei mele militare am fost mândru de camarazii mei, alături de care m-am instruit şi am luptat. Am fost permanent printre ei, la bine şi la greu.

Sunt convins că cei care sunt cu adevărat interesaţi vor afla adevărul despre modul exemplar în care s-au purtat militarii români în misiunile executate în teatrele de operaţii externe.

ADVERTISING

Mărturie stau mesajele celor cu care am fost acolo, în noaptea de 14/15 mai 2004. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de susţinere”, a scris Ciucă, relatează News.ro. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, îşi lansează cartea ”În slujba Ţării” duminică, în cadrul unei emisiuni sau într-un format de podcast, au precizat surse liberale.

Lansarea vine după ce PNL a dat deja publicităţii un videoclip de promovare a cărţii preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, intitulată ”În slujba ţării”, care include imagini din lupte din Afganistan şi Irak.

ADVERTISING

Videoclipul postat pe Facebook joi dimineaţă a strâns peste 6.800 de reacţii, peste 600 de comentarii şi aproape 2.000 de distribuiri. 

În slujba Țării

În curând…#ÎnslujbaȚării #OnoareȘiCredință #pentruRomânia

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Miercuri, 4 septembrie 2024

Dezvăluirile Recorder

Doi generali italieni citați de Recorder declară că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, ci au activat doar în zona Suq al Shuyukh, în afara orașului Nassiriya.

„Avem o restricție națională, nu pot intra în Nassiriya”, i-ar fi spus Nicolae Ciucă la acel moment unuia dintre generalii italieni.

În consecință, generalul italian Gian Marco Chiarini, comandant al trupelor din Irak, i-a transmis lui Nicolae Ciucă să formeze un flanc defensiv, astfel încât să intercepteze pe oricine vine dinspre Suq al Shuyukh și să protejeze astfel regimentul trimis să acționeze în Nassiriya.  

Astfel, batalionul condus de Nicolae Ciucă nu a fost implicat în lupta din 6 aprilie, dar a apărat partea dreaptă a flancului.

Ceea ce a fost un lucru important, spune generalul Italian.

Un alt moment relevant este relatat de un polițist militar, Roberto Cremene. Și el spune că batalionul condus de Nicolae Ciucă nu a participat direct la luptele din Nassiriya, ci militarii români doar patrulau în afara orașului.

Mai mult, Roberto Cremene declară că a existat un moment, în care polițiștii militari erau prinși într-o ambuscadă și au cerut ajutorul militarilor români, dar aceștia au refuzat să intervină.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇