Cum luptă ucrainenii în Harkov: Imagini ca în jocurile video de război, filmate cu o cameră GoPro (Video)

Cum luptă ucrainenii în Harkov: Imagini ca în jocurile video de război, filmate cu o cameră GoPro (Video)

Rușii atacă permanent pe frontul din Harkov, unde forțele ucrainene își apără pozițiile. O cameră video GoPro montată pe casca unui soldat ucrainean a surprins luptele aprige care se dau în acest sector.

Imaginile înregistrate de Grupul Doi, o unitate a Forțelor de Operațiuni Speciale (SSO) din cadrul armatei ucrainene, arată luptele care se dau în apropiere de satul Lîpți, din regiunea Donețk, pe care rușii încearcă să-l ocupe.

Localitatea situată la 10 kilometri de frontiera cu Rusia este atacată puternic de armata rusă cu bombe aeriene și tiruri de artilerie, relatează Kyiv Post.

ADVERTISING

Înregistrarea distribuită pe rețelele de socializare a fost realizată în primăvară, dar este sugestivă pentru modul în care se desfășoară operațiunile de luptă dinamice ale luptătorilor din Forțele de Operațiuni Speciale ale Ucrainei.

Imaginile par desprinse dintr-un joc video de război. Soldatul care poartă camera GoPro trage foc după foc către pozițiile inamicului și schimbă armele, ajutat de camarazii din tranșee.

În imagini se vede cum luptătorii SSO folosesc diverse arme, inclusiv puști AK74 din era sovietică, mitraliere Kalașnikov și puști de asalt americane M4. De asemenea, aceștia folosesc și un lansator de grenade antitanc RPG-7 și lansatorul de grenade Fort-600 de 40 mm.

Într-un comentariu pentru publicația citată, un ofițer militar ucrainean a apreciat că filmarea este un etalon al tacticilor de infanterie ucraineană în apărarea pozițiilor lor și contracararea avansării inamicului. "Cred că aceste scene vor apărea în documentarele despre apărarea suveranității Ucrainei și cele mai noi manuale de război", a spus acesta.

ADVERTISING

"O caracteristică remarcabilă a videoclipului este desfășurarea sistemului de rachete antitanc 9K111 Fagot (fagot) (PTRK)", a precizat militarul. Operarea acestuia necesită aptitudini deosebite, permițându-le să lovească ținte aflate la 5,5 km distanță pe timp de zi și la 3 km noaptea.

Videoclipul arată, de asemenea, munca în echipă a soldaților ucraineni și schimbările de poziție ale unității SSO, respectând tacticile consacrate de război.

ADVERTISING

La sfârșitul lunii iulie, Brigada a treia de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) a difuzat imagini GoPro care arată o luptă intensă între trupele de asalt ucrainene și forțele ruse din regiunea Harkov.

Luptătorii de brigadă au intrat în zori în tranșeele în care se ascundeau soldații ruși. Ucrainenii s-au angajat în lupte apropiate sub focul muniției termobarice rusești. Infanteriștii ucraineni și-au sprijinit camarazii și au continuat operațiunea până când rușii au fost eliminați sau capturați.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇