Toți cei trei ucraineni care au trecut ilegal în România, după ce au atacat grănicerii, au fost prinși - UPDATE

Toți cei trei ucraineni care au trecut ilegal în România, după ce au atacat grănicerii, au fost prinși - <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O patrulă de grăniceri ucraineni a fost atacată, vineri, de trei persoane necunoscute, iar atacatorii au ajuns ilegal în România.

UPDATE: Presa ucraineană relatează că un al treilea cetățean ucrainean a fost prins de polițiștii de frontieră ucraineni în timp ce încerca să treacă ilegal granița în România.

Ceilalți doi bărbați au reușit să intre pe teritoriul României, în județul Satu Mare, unde au fost capturați de autoritățile române în apropierea frontierei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată vineri, la ora 13:35, de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni a fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre acestea au trecut ilegal frontiera în România.

ADVERTISING

La ora 15:05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut.

De asemenea, la ora 16:53, partea ucraineana a informat conducerea Sectorului PF Tarna Mare că au reținut un cetățean ucrainean care făcea parte din grupul de 3 despre care a informat inițial că au trecut în România.

A fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate. La acțiune au participat 6 patrule (12 polițiști de frontieră) ale Poliției de Frontieră.

Misiunii de căutare i s-a alăturat și un elicopter IGAv. Acesta a decolat din localitatea Tarna Mare, având la bord și un polițist de frontieră și a început misiunea de supraveghere aeriană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇