Cazul Pantelimon: Procurorii verifică necropsiile altor cinci pacienți. Șefa Secției ATI, audiată 6 ore la Omoruri

Cazul Pantelimon: Procurorii verifică necropsiile altor cinci pacienți. Șefa Secției ATI, audiată 6 ore la Omoruri

Cinci dosare de moarte suspectă au fost deschise, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, anterior sesizării privind decesele care ar fi fost cauzate de scăderea dozelor de noradrenalină din secţia de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon.

După primirea sesizării, procurorii au constatat că decesele pacienţilor anchetate în cele cinci dosare se produseseră în perioada specificată în reclamaţie.

Anchetatorii precizează că sunt „interesaţi” de necropsiile realizate în cele cinci cazuri, dar că, în acest moment, nu au solicitat exhumarea cadavrelor pentru noi analize, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează, marţi, că „de-a lungul timpului”, Parchetul a primit sesizări privind decese suspecte ale unor pacienţi internaţi la mai multe unităţi sanitare din Capitală, inclusiv la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Cinci astfel de dosare de moarte suspectă au fost deschise, recent, în urma morţii unor pacienţi la Spitalul Sfântul Pantelimon.

ADVERTISING

Reprezentanţii Parchetului au precizat că, ulterior dispunerii autopsiilor în cele cinci cazuri, a apărut sesizarea care face obiectul dosarului, în care era reclamată moartea a 20 de persoane.

„Cei cinci sunt persoane decedate la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu privire la care s-au făcut la momentul respectiv dosare de moarte suspectă, iar ulterior ne-am dat seama că decesele provin din perioada critică. Suntem interesaţi de rezultatele celor cinci autopsii, pentru a vedea dacă sunt relevante în cauză. Nu se fac acum exhumări”, au transmis reprezentanţii unităţii de parchet.

ADVERTISING

Aceştia menţionează că autopsiile în cele cinci cazuri au fost dispuse înainte să apară sesizarea privind cele 20 de decese.

Şefa Secţiei ATI, audiată 6 ore

Între timp, şefa Secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, a fost audiată, marţi, timp de aproape şase ore, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Atât la intrare, cât şi la ieşirea din sediul Poliţiei, Florina Pompilian nu a dorit să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor, transmite Agerpres.

Săptămâna trecută ea a pus la îndoială ancheta demarată de procurori în acest caz şi le-a luat apărarea celor două doctoriţe arestate.

Pe 8 august, doctoriţele Maria Alexandra Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii susţin că, în lunile martie şi aprilie, doctoriţele i-au scăzut unui pacient internat la terapie intensivă doza de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, acesta intrând în stop cardio-respirator.

Sistemul le ia apărarea medicilor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇