Atacul este iminent. Șeful armatei iraniene spune că Israelul va fi anihilat. Teheranul își închide spațiul aerian

Atacul este iminent. Șeful armatei iraniene spune că Israelul va fi anihilat. Teheranul își închide spațiul aerian

Israelul va primi în curând „un răspuns puternic și clar”, a declarat miercuri comandantul șef al armatei iraniene, Abdolrahim Mousavi (foto).

Mousavi a vorbit în Bandar Abbas, un oraș-port din sudul Iranului.

„Regimul sionist va primi în curând un răspuns puternic și clar și nu există nicio îndoială în privința asta”, a spus Mousavi, potrivit IRNA și Tasnim, relatează Jerusalem Post.

„Este clar că ei înșiși și-au dat seama de viteza propriei distrugeri și, făcând asta, vor să se salveze din mlaștină, dar cu siguranță nu se pot salva de la anihilare.”

ADVERTISING

Acest avertisment vine într-un moment în care Israelul aşteaptă represalii din partea Iranului, după ce liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis miercurea trecută la Teheran, într-un atac atribuit Israelului.

Mousavi a lăudat, de asemenea, numirea lui Yahya Sinwar ca noul șef politic al Hamas.

Pe de altă parte, comandantul armatei israeliene, Herzi Halevi, a promis miercuri că îl va "găsi" pe noul lider Hamas şi îl va elimina. "Vom spori eforturile pentru a-l găsi, a-l ataca şi a-i pune pe ei (liderii Hamas) să înlocuiască din nou şeful biroului politic" al organizaţiei clasificate drept teroriste de Israel, a declarat generalul Halevi.

ADVERTISING

Însă până atunci atacul Iranului pare iminent, din moment ce Egiptul şi-a instruit toate companiile aeriene să evite spațiul aerian iranian pentru o perioadă de trei ore, relatează Al Arabiya.

Decizia vine după ce a fost emis astfel un NOTAM, mesaj cu informaţii destinate echipajelor avioanelor, care le cere acestora să ocolească spaţiul aerian iranian între orele 01:00 şi 04:00 GMT în această noapte.

„Toți transportatorii egipteni vor evita să survoleze Teheranul. Niciun plan de zbor nu va fi acceptat pentru a survola un astfel de teritoriu”, se spune în avizul dat piloţilor.

ADVERTISING

Teheranul a sfătuit companiile aeriene civile din întreaga lume să evite să zboare prin spațiul aerian iranian, transmite Al Qahera News TV, un post afiliat statului egiptean, citat de o sursă oficială.

Spațiul aerian iranian este de evitat din cauza exercițiilor militare, a adăugat sursa citată.

Multe companii aeriene își revizuiesc rutele de zbor pentru a evita spațiul aerian iranian și libanez, anulând, de asemenea, zborurile către Israel și Liban, deoarece mulți se tem de un posibil conflict regional.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇