Orarul de mers la toaletă spune multe despre sănătatea generală

Orarul de mers la toaletă spune multe despre sănătatea generală

Un studiu recent a ajuns la concluzia că frecvența tranzitului intestinal are un impact semnificativ asupra sănătății generale. Dar cât de des este normal să se se întâmple asta: zilnic sau de câte ori pe săptămână?

Iar răspunsul este, pentru o sănătate optimă, o dată sau de două ori pe zi, au concluzionat oamenii de știință. Oamenii cu cea mai bună stare de sănătate au un astfel de ”orar”, se arată într-un raport publicat de Cell Reports Medicine și citat de Science Alert.

Cercetările anterioare au arătat o legătură între constipație ori diaree și riscurile mai mari de infecții și boli neurodegenerative. Numai că subiecții erau deja bolnavi, așa că nu s-a putut concluziona care a fost problema inițială și care efectul.

ADVERTISING

În cadrul studiului de față, cei 1.400 de subiecți au fost împărțiți în grupuri în funcție de frecvența mișcărilor intestinale pe care au raportat-o: constipație, normală-scăzută, normală-înaltă și diaree.

Studiul a arătat că, chiar și în cazul persoanelor sănătoase cu constipație, a existat o creștere a toxinelor nocive în fluxul sanguin. În cazul celor cu diaree, au fost găsiți indicatori de inflamație și leziuni hepatice.

Persoanele mai tinere, femeile și cele cu un indice de masă corporală mai scăzut au avut tendința de a avea mai multe mișcări intestinale regulate.

ADVERTISING

Diferențele hormonale și neurologice dintre bărbați și femei, împreună cu alegerile alimentare, ar putea explica variațiile. Factorii de stil de viață, cum ar fi hidratarea, activitatea fizică și o dietă bazată pe plante, au fost, de asemenea, asociați cu un model mai sănătos de tranzit intestinal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇