"Ar trebui să fiu mort". După atac, Trump își propune să unească țara

"Ar trebui să fiu mort". După atac, Trump își propune să unească țara

„Ar trebui să fiu mort”, a estimat fostul preşedinte american Donald Trump, după ce a supravieţuit unei tentative de asasinat pe care el a descris-o drept „o experienţă foarte suprarealistă”, într-un interviu difuzat duminică de New York Post.

„Nu ar trebui să mai fiu aici, ar trebui să fiu mort”, a declarat Donald Trump, în timpul unui interviu acordat la bordul avionului său în zbor spre Milwaukee, pentru convenţia Partidului Republican, unde va fi confirmat drept candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale, informează AFP.

A fost o „experienţă foarte suprarealistă”, a spus Trump cu privire la atacul care l-a vizat, având un bandaj alb la urechea dreaptă.

Fostul preşedinte de 78 de ani şi din nou candidat la Casa Albă a fost rănit la ureche şi evacuat, cu obrazul însângerat, după mai multe focuri de armă care au făcut un mort şi doi răniţi grav printre spectatori, în timpul unui miting, sâmbătă, în Butler, statul Pennsylvania.

ADVERTISING

Republicanul a afirmat că, dacă nu ar fi aplecat puţin capul spre dreapta pentru a privi o imagine proiectată spre public cu privire la imigranţii ilegali, ar fi fost mort.

"Din noroc sau datorită lui Dumnezeu, mulţi spun că datorită lui Dumnezeu, mai sunt încă aici", a declarat Donald Trump.

El i-a felicitat pe agenţii Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia înaltelor personalităţi politice, pentru că l-au ucis pe autorul atacului. "Ei l-au doborât cu un glonţ între cei doi ochi. Ei au făcut o treabă fantastică", a spus Donald Trump. "Este suprarealist pentru noi toţi", a adăugat el.

Fotografii cu Donald Trump ridicând pumnul în semn de provocare spre mulţime în timp ce agenţii îl evacuau au făcut înconjurul lumii. "Mulţi spun că aceasta este fotografia cea mai emblematică pe care au văzut-o vreodată", a subliniat el. "Ei au dreptate şi eu nu am murit. De obicei, trebuie să mori pentru a avea o fotografie emblematică", a subliniat Trump.

ADVERTISING

După această tentativă de asasinat, Donald Tump şi-a rescris discursul pe care îl pregătise pentru convenţia republicană. El a declarat că "pregătise un discurs extrem de dur" asupra "oribilei administraţii Biden", dar că l-a abandonat pentru un discurs care, speră el, "va uni ţara".

"Însă eu nu ştiu dacă aceasta este posibil. Oamenii sunt foarte divizaţi", a mai spus Donald Trump.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇