Zoo Târgu Mureș monitorizează animalele cu camere de termoviziune şi are noi locuitori

Zoo Târgu Mureș monitorizează animalele cu camere de termoviziune şi are noi locuitori

Sănătatea animalelor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș va fi monitorizată constant de acum cu ajutorul camerelor de termoviziune.

”Am început să monitorizăm confortul termic al animalelor din grădina zoologică.

În această săptămână am realizat primele termofotografii din care reiese capacitatea de termoregulație a diferitelor animale exotice și autohtone.

Animalele care nu sunt adaptate la aceste condiții își pot alege zona de confort termic, deoarece accesul între zonele interioare și exterioare este asigurat constant”, anunță Grădina Zoologică din Târgu Mureș, pe Facebook.

???????? Am început să monitorizăm confortul termic al animalelor din grădina zoologică. În această săptămână am realizat...

Publicată de Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert pe Joi, 30 decembrie 2021

Aparatul, achiziționat de Primărie, a fost folosit cu succes și în alte grădini zoologice din întreaga lume și poate depista inflamații sau infecții, relatează Antena3.

ADVERTISING

Chiar la sfârșitul anului, grădina zoologica din Târgu Mureș a devenit ”acasă” pentru trei reni și două bufnițe polare aduse tocmai din Olanda.

???????? Un nou transport de animale din Olanda! De data aceasta au sosit trei reni și două bufnițe polare. ???????????? Új állatszállítmány! Ezúttal három rénszarvas és két hóbagoly érkezett Hollandiából. ????

Publicată de Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert pe Joi, 23 decembrie 2021

Și ele, ca și restul animalelor, sunt nevoite acum să se obișnuiască la temperaturi mai ridicate decât cele cu care sunt obișnuite, iar noul aparat contribuie la îmbunătățirea calității vieții lor în țara noastră.

În total, în 2021, Grădina Zoologică din Târgu Mureș și-a îmbogățit colecția cu peste 20 de animale, inclusiv păsări flamingo şi 10 maimuţe.

ADVERTISING

O.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇