Weekend magic la OCC cu „Flautul Fermecat” și filme

afis_Flautul-Fermecat

La final de noiembrie, Opera Comică pentru Copii oferă publicului ocazia de a revedea un spectacol ce îmbină atât de frumos muzica lui W.A. Mozart cu iubirea și copilăria. Opera „Flautul Fermecat”, creație a regizorului Cristian Mihăilescu, alături de scenografa Viorica Petrovici și coregraful Cătălin Caracaș, are ingredientele unui basm cu zâne și este plin de magie. Povestea este simplă, iar mesajele ei sunt menite să pătrundă până în adâncul sufletului oricărui tip de spectator.

Spectacolul este programat pe 27 și 28 noiembrie, în zilele de sâmbătă (ora 17) și duminică (ora 11), în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești 16.

ADVERTISING

„Magic Way” este un spectacol uimitor pentru copiii de toate vârstele și pentru părinții care se vor bucura alături de cei mici. Bogdan Muntean este magicianul cel mai potrivit să ne deschidă apetitul pentru miracolul sărbătorilor de iarnă cu momente de levitație, momente de dispariție sau apariție de animale și multe alte jocuri magice interactive, care ne vor ține curioși pană la finalul reprezentației. Spectacolul este programat pe 27 și 28 noiembrie, de la ora 10, în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești 16.

Filmele revin în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii

Pe lângă spectacolele din stagiune, Sala Mare găzduiește din nou proiecții de filme. Programul din acest weekend include următoarele titluri: „Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri” (26 noiembrie, ora 18:30), „Tangled” (27 noiembrie, ora 10) și  „The Lion King” (27 noiembrie, ora 12). Biletele pentru filmele de la Opera Comică pentru Copii au preț promoțional, astfel prețul pentru două bilete este doar 10 lei. 

ADVERTISING

Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispozițiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dacă toți participanții peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la îndeplinirea condițiilor de mai sus pentru participarea la activitățile menționate.

ADVERTISING

„Joc și Rock” gratuit în aplicația Opera Copiilor de Ziua Națională a României

„De Ziua Națională a României venim în întâmpinarea iubirii de țară a românilor de pretutindeni. Pe 1 decembrie difuzăm gratuit în aplicația Opera Copiilor spectacolul  „Joc și Rock”, în regia lui Cristian Mihăilescu, adaptare modernă după una dintre primele operete românești, „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. În această perioadă dificilă, aducem jocul și muzica în casele fiecăruia dintre noi, cu mesajul că orice obstacol poate fi depășit atunci când suntem uniți. La mulți ani, România, la mulți ani împreună!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

„Joc și Rock” expune povestea Anicăi și a lui Leonaș, care  hotărăsc să fugă de rudele care îi împiedică să își unească destinele. Unchiul fetei, Ispravnicul, îi caută cu o ceată de jandarmi, prin toată pădurea. Moș Corbu, înțeleptul, dar și hâtrul satului, o convinge pe tânăra țărancă Dochița s-o ascundă pe Anica, în timp ce Leonaș ia din nou calea munților. În fruntea jandarmilor urmăritori se află Bujor, iubitul Dochiței, dar și un conștiincios om de arme.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București.