Vești bune: Pandemia ne-a surprins într-o țară frumoasă ce merită vizitată

Vești bune: Pandemia ne-a surprins într-o țară frumoasă ce merită vizitată

Veștile bune de astăzi ne fac să ne bucurăm de vară, să îndrăznim să visăm la vacanțe și să căutăm soluții de a trăi frumos această perioadă care va intra în manualele de istorie, cel mai probabil.

Aflăm astăzi că avem posibilitatea de a cumpăra bilete de avion cu asigurare Covid-19 inclusă, dacă ne dorim o vacanță sigură ”afară”.

Dacă nu, stațiunea Harghita devine ”Family Friendly”, la Constanța putem vedea proiecții de filme în aer liber, iar dacă vrem să vedem frumusețile Deltei Dunării, de acum putem achita accesul mai simplu, prin SMS.

De fapt, si prințul Charles ne îndeamnă să ne bucurăm de țara noastră cea spectaculoasă.

Vola.ro vinde bilete de avion cu asigurare COVID-19

În contextul în care condițiile de călătorie în străinătate se schimbă constant și incertitudinea încă guvernează călătoriile, agenția online de turism Vola.ro lansează “Vola Medical”, o asigurare de călătorie care acoperă inclusiv riscuri asociate Covid-19, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Vola Medical se poate achiziționa odată cu biletul de avion, iar costurile încep de la 2 euro/zi. Spre exemplu, pentru un bilet de avion dus-întors la finalul lunii august în Mykonos, “insula distracției”, tariful biletului de avion este de 51 euro de persoană, iar dacă vrei sa adaugi și asigurarea Vola Medical, pentru toată perioada călătoriei (8 zile), mai plătești 16,40 euro. În total, sub 70 euro/persoană și un sejur cu mai puține griji, în contextul pandemiei.

Harghita devine destinație turistică ”Family Friendly”

Asociația de promovare turistică a județului Harghita – Visit Harghita - a realizat o serie de măsuri și facilități ce trebuie să fie îndeplinite de hotelieri pentru a primi certificarea „Family Friendly”, potrivit unui comunicat de presă.

Acestea vor include prezența unui loc de joacă pentru copii, facilități pentru schimbarea bebelușilor și altele. Primele 52 de hoteluri și restaurante au primit certificarea „Family Friendly” în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Odorheiu Secuiesc.

ADVERTISING

Printre cele mai apreciate activități pentru familii pe care turiștii le pot încerca în Harghita se află plimbările cu segway-ul sau mountaincart-ul (sania de vară) prin pădurile din Stațiunea Madaras la Baza de Experiențe Fáradt Bakkancs, echitație la singura herghelie cu cai islandezi din România, o specie cu un temperament foarte prietenos, docil şi uşor de manevrat, ideală și pentru copii sau începători în ale călăriei.

De asemenea, doritorii pot încerca pista de bob Skigyimes din Lunca de Sus, de altfel cea mai mare pista de bob din țară, accesibilă copiilor peste 3 ani, însoțiți de un adult.

Parcul de Animale Sălbatice din Ivo (Izvoare), unde pe o suprafață de 320 de hectare trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni, observatorul de urși din Zetea – Desag, studioul de animație Legendarium sau parcul Mini Transilvania din Baile Szejke (Odorheiu Secuiesc) sunt alte câteva atracții ce așteaptă să fie explorate de către turiștii mari si mici, dornici de experiențe altfel, în condiții sigure.

ADVERTISING

Două săptămâni de filme în aer liber la Constanța

Evenimentul Filme în aer liber revine la Constanța, pentru un nou sezon de cinema în aer liber, între 4 și 16 august, în Parcul Tăbăcăriei din Constanța (intrarea de la Hotel Zodiac), cu o selecție specială ce cuprinde unele dintre cele mai bune filme pentru publicul larg, cu magie și muzică, sau pentru copii și familie.

Pe lângă cele 16 titluri din selecția oficială, constănțenii vor avea ocazia să participe la mai multe spectacole de percuție, jonglerii, dansuri cu led etc.

Proiecțiile de film încep la ora 21:30, intrarea este liberă, iar prima săptămână (4-9 august) este dedicată filmului de comedie.

Permisele de acces în Delta Dunării pot fi plătite și prin SMS

Permisul de acces în Delta Dunării poate fi plătit și prin SMS atât pentru turiști, cât și pentru mașini sau ambarcațiuni, informează Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Această nouă opțiune devine valabilă începând din 6 august 2020 și completează restul opțiunilor de plată, respectiv aplicația online de eliberare a permiselor, automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituției ARBDD din Tulcea, în localitățile Corbu, Vadu și Murighiol, precum și Centrele de Vizitare și Educație Ecologică din Sulina, Crișan și Chilia Veche.

Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să-și cheltuie banii în țară

Prinţul Charles de Wales îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere „bogăţiile de necrezut” ale acesteia. El a afirmat, într-un film realizat recent şi prezentat marţi la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, că ţara noastră este „admirabilă” şi „uimitoare” ca diversitate.

https://www.facebook.com/stiri.tvr.ro/videos/599777037346085/?v=599777037346085

Citește și:

Vești bune: Un grup de mame a strâns 300.000 de euro pentru un spital

Vești bune: Mai e puțin până la un vaccin COVID. Între timp avem idei faine de timp liber

Vești bune despre tratamentul împotriva Covid-19, dar și despre vacanțele în Bulgaria


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇