Topul celor mai ieftine stațiuni de schi din Europa. Bulgaria nu mai e pe primul loc

Topul celor mai ieftine stațiuni de schi din Europa. Bulgaria nu mai e pe primul loc

Stațiunea Bardonecchia din Italia a devenit cea mai accesibilă stațiune de schi din Europa în acest an din punct de vedere financiar, potrivit unui studiu realizat de agențiile de turism din Marea Britanie.

Este pentru prima oară din 2019 când stațiunea de schi Boroveţ din Bulgaria este detronata de pe prima poziție a acestui top, care a luat în calcul costurile permiselor de schi, închirierea echipamentului, lecțiile de schi, dar şi prețurile pentru un prânz și pentru băuturi din 36 de țări europene, scrie Schengen Visa News

ADVERTISING

Studiul a constatat că prețurile au scăzut în nouă dintre cele 31 de stațiuni de iarnă europene prezentate în studiul de anul acesta și de anul trecut.

De remarcat au fost stațiunea franceză Les Arcs și stațiunea elvețiană Wengen, care au înregistrat scăderi semnificative de preț cu 5,5% în acest an.

În același timp, o dezvoltare notabilă a fost apariţia în premieră a unei stațiuni franceze în top 3 cele mai accesibile staţiuni de schi din Europa. Le Corbier, situată în regiunea Auvergne-Rhône din Alpi, oferă un pachet all-inclusive cu permis de schi pentru o săptămână pentru adulți, echipament, instructaj, mâncare și băutură pentru doar 611 de lire sterline.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiul, realizat de operatorii britanici de turism Post Office Travel Money și Crystal Ski Holidays, susţine că staţiunea Bardonecchia din Italia este cea mai bună destinație pentru raportul calitate-preț, cu o creștere de doar 1,4% a costurilor față de anul precedent.

Boroveţ se află pe locul doi, în ciuda creșterii prețurilor cu 8,2%, în timp ce Bansko (tot din Bulgaria) e pe locul șase, cu o creștere de 18,1% a costurilor, în principal din cauza scumpirii școlilor de schi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇