Teatrul Evreiesc de Stat organizează Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST

Afis-TES-FEST-2021

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 30 mai 2021, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.

După mai mult de un an în care toată activitatea culturală la nivel mondial a fost afectată de pandemia CO-VID 19, Teatrul Evreiesc de Stat își continuă misiunea, aceea de a celebra identitatea unică a limbii și culturii idiș.

Chiar și de la distanță, reprezentanți ai culturii idiș din întreaga lume și-au unit eforturile și aspirațiile în a crea, împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în sistem on-line, în speranța de a oferi publicului o călătorie imaginară de jur împrejurul lumii. Pentru pace, pentru înțelegere, pentru bucurie. Lechaim! Pentru viață!

ADVERTISING

Pe parcursul celor trei zile de festival, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe pagina oficială de Facebook (https://web.facebook.com/teatrulevreiesc/) și pe canalul de YouTube (https://www.youtube.com/teatrulevreiesc) cele mai recente producții ale artiștilor participanți. 

TES FEST online aduce în atenția publicului atât spectacole de teatru, cât și concerte

În cadrul TES FEST vor fi prezentate două co-producții internaționale, ca simbol al solidarității artiștilor idiș din Israel, SUA, Polonia, Franța. Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta trei producții proprii.

ADVERTISING

Toți artiștii prezenți în acest an în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș și-au adus aportul în crearea TES FEST pro bono, susținând și în acest fel Teatrul Evreiesc de Stat ca pol al culturii idiș din întreaga lume și celebrând, prin activitatea lor, Ziua Limbii și Culturii Idiș.

Accesul publicului la toate evenimentele prezentate on-line în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș TES FEST 2021 va fi gratuit.

Tot în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru idiș, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă, 29 mai, de la ora 19.00, pe scena proprie, spectacolul de Purim.

ADVERTISING

Pentru această reprezentație, biletele pot fi achiziționate din rețeaua mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/spectacol-de-purim-2704.