Stațiunile din Bulgaria se închid, rând pe rând, pentru că nu au turiști. Pandemia a afectat grav hotelurile

Stațiunile din Bulgaria se închid, rând pe rând, pentru că nu au turiști. Pandemia a afectat grav hotelurile

După hotelurile din Sunny Beach și Albena, afectate de lipsa turiștilor în această vară din cauza COVID-19, și cele din Nisipurile de Aur au luat decizia să se închidă mai devreme decât de obicei.

Multe dintre ele s-au inchis deja din 15 august, iar altele vor lua această măsură săptămâna aceasta, a declarat Gheorghi Șerev, președinte al Uniunii Hotelierilor din stațiunea Nisipurile de Aur, potrivit Sofia Globe.

Sezonul turistic se încheie mai devreme în Bulgaria din cauza touroperatorilor germani care nu mai aduc turiști în orașul Varna.

ADVERTISING

DER Touristik, de care ține marele touroperator ITS, a efectuat ultimul zbor charter cu turiști germani în 18 august, a spus Șerev.

Foarte puține hoteluri din Nisipurile de Aur vor rămâne deschise în septembrie, iar în acest sezon multe nu s-au deschis deloc, a precizat președinte al Uniunii Hotelierilor din stațiune.

La începutul lunii august, Guvernul Germaniei a plasat regiunile Varna și Dobrich pe „lista roșie” din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19. Măsura a afectat stațiunile Nisipurile de Aur, Sf. Constatin și Elena și Albena.

ADVERTISING

În Sunny Beach, stațiune de pe coasta sudică a Bulgariei, în acest sezon 70% din hoteluri nu s-au deschis deloc.

Iar cele care au primit turiști vor mai sta deschise până cel târziu pe 10 septembrie. Într-un an normal, unitățile de cazare din Bulgaria erau deschise până în octombrie.

Totuși, plajele din Sunny Beach sunt pline. Dar asta pentru că majoritatea celor care vin sunt bulgari sau ruși, proprietari de apartamente în partea de vest a stațiunii.

ADVERTISING

Având în vedere lipsa zborurilor charter în acest sezon estival, industria hotelieră din Bulgaria s-a bazat pe cei care au venit în țară cu autoturismele.

Cifrele publicate la 10 august de Institutul Național de Statistică din Bulgaria (INS) au arătat că, în iunie 2020, veniturile din cazarea turiștilor străini au scăzut cu aproape 96%.

INS va prezenta statistici pentru iulie 2020 pe 27 august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇