Criză puternică în turismul din Bulgaria: Hotelurile sunt nevoite să pună lacătul pe uși mult mai devreme

Criză puternică în turismul din Bulgaria: Hotelurile sunt nevoite să pună lacătul pe uși mult mai devreme

Majoritatea hotelurilor din cea mai mare stațiune din Bulgaria, Sunny Beach, vor fi închise până cel târziu pe 10 septembrie.

Într-un an normal, unitățile de cazare din Bulgaria erau deschise până în octombrie, scrie Sofia Globe.

Însă din cauza lipsei de turiști, în urma pandemiei COVID-19, acestea sunt nevoite să își închidă usile mai devreme anul acesta.

Decizia luată de hotelurile din Sunny Beach vine după ce și cele din stațiunea Albena au anunțat că vor încheia sezonul mai devreme decât în mod obișnuit.

ADVERTISING

De altfel, deși se află în plin sezon estival, unele dintre cele mai mari complexuri din stațiunea Sunny Beach sunt încă închise. Hotelurile care sunt deschise au turiști din Germania, Ucraina și Polonia.

Unele dintre hotelurile din stațiune au fost deschise doar două săptămâni și apoi s-au închis pentru că lipsa turiștilor făcea afacerea neprofitabilă.

Totuși, plajele din Sunny Beach sunt pline. Dar asta pentru că majoritatea celor care vin sunt bulgari sau ruși, proprietari de apartamente în partea de vest a stațiunii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Având în vedere lipsa zborurilor charter în acest sezon estival, industria hotelieră din Bulgaria s-a bazat pe cei care au venit în țară cu autoturismele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇