Skiathos, locul unde ar trebui să mergi dacă îți plac și plaja și muntele (Galerie foto)

Skiathos, locul unde ar trebui să mergi dacă îți plac și plaja și muntele (Galerie foto)

Skiathos nu este la fel de populară printre români precum Thassos sau Rhodos, dar e o destinație la fel de pitorească. În plus, îți oferă și alternativa de a sta la plajă, dar și pe cea de a face drumeții montane. Totul, într-o singură destinație.

Skiathos, o insulă mică, cu o suprafață de 48 kmp și aproximativ 4.000 de locuitori, deservită de autobuze cu care poți ajunge oriunde, este un adevărat paradis natural.

Insula este renumită pentru cele peste 60 de plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini și preparatele tradiționale pline de savoare.

ADVERTISING

În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600.000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume.

Cu străzi înguste încântătoare, pavate cu piatră, orașul Skiathos este capitala insulei, care își îmbie turiștii cu magazine cu suveniruri, gelaterii, taverne relaxate cu preparate delicioase și restaurante sofisticate, precum și cluburi cu muzică excelentă, atât occidentală, cât și grecească.

În ultimii ani, Skiathos a atras mai mult tineri, plajele având un vibe care duce cu gândul la distracție, dar familiile pot găsi, la rândul lor, intimitatea și liniștea de care au nevoie, scrie The Crazy Tourist.

ADVERTISING

Recomandate sunt mai ales plajele Koukounaries, Maratha, Mikri Banana (pentru nudiști si petrecăreți), Agia Eleni, Vromolimnos.

Neapărat să vezi și Kastro, vechiul oraș, și să mergi într-o croazieră privată. Poți închiria o barcă și să vizitezi insulele vecine - Tsougria si Arkos.

În locul care apare și în musicalul ”Mamma Mia!” și unde chiar prințesa Diana obișnuia să meargă ajungi inclusiv cu mașina. Din București se fac 13 ore.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇