Ajunul Anului nou - Tradiții și superstiții. Cele mai frumoase mesaje de Anul nou

Ajunul Anului nou - Tradiții și superstiții. Cele mai frumoase mesaje de Anul nou

Revelionul reprezintă un moment extrem de important pentru români. Ca fiecare alt eveniment important, noaptea dintre ani, ajunul Anului Nou, este un moment cu tradiții nenumărate, dar și cu tot felul de superstiții, de care, așa cum spun până și bătrânii, este bine să ții cont, altfel vei avea parte de ghinion pe parcursul anului care bate la ușă. 

Iată ce e bine să știi despre Ajunul Anului Nou, despre ce trebuie să ai pe masă în noaptea magică dintre ani, dar și ce nu trebuie să faci niciodată de Revelion pentru a nu avea ghinion tot anul următor. 

1. Ajunul Anului Nou - seara plină de magie - Superstiții în Ajunul Anului Nou  

Ajunul Anului Nou, noaptea magică dintre ani, este momentul plin de mister, în care ai posibilitatea să arunci tot ce este vechi, anost și prăfuit și să iei de la capăt, într-o nouă zi, un nou an și, de ce nu, o nouă personalitate. 

Totodată, atunci când ceasul bate ora 12, este bine să ai bani în buzunar, să porți ceva roşu, să nu fi supărat (altfel vei avea parte de lacrimi și supărări pe tot parcursului anului viitor), dar și să ai paharul plin atunci când îl ciocnești prima dată în anul nou. 

De asemenea, la miezul nopții, în magica noapte dintre ani, este important să îți pui o dorință, există șanse foarte mari ca aceasta să devină realitate, mai ales dacă vei crede cu tărie în acest lucru. 

ADVERTISING

Un alt obicei pe care majoritatea românilor (și nu numai, acest obicei este răspândit în numeroase țări din Europa și în Statele Unite ale Americii) îl respectă este atârnarea în casă a unei crenguțe de vâsc. Se spune că vâscul aduce noroc, îmbelșugare și multă dragoste!

Dacă vrei ca Anul Nou să fie luminos şi bun, trebuie să lași o lampă sau o lumânare aprinsă până în zorii zilei de 1 ianuarie. Din bătrâni, se spune că este bine să laşi uşile şi ferestrele deschise în noaptea de Anul Nou. 

Dacă este important să porți haine roșii, să atârni vâsc în casă, să ai bani în buzunar, nici masa de Revelion nu este de neglijat. Se spune că de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească strugurii şi smochinele, acestea fiind simbolul belşugului, dar şi al unei vieţi împlinite și împlinite.

De asemenea, peștele are un loc de cinste pe masa din noaptea dintre ani, pentru că aşa vei aluneca printre probleme la fel ca peştele prin apă, friptura de pui sau de porc, dar și salata de fasole, despre care se spune că va aduce mult noroc financiar celor care o mănâncă în noaptea de Revelion. Și dacă mănânci linte de Anul Nou, vei avea noroc tot anul. Totodată, pentru a avea un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii să fie pe masă farfurii și pahare pline cu bunătați alese. 

De ce să te săruți în Ajunul Anului Nou?

Unul dintre cele mai discutate obiceiuri din noaptea dintre ani este cel al sărutului. Potrivit superstițiilor autohtone, obiceiul sărutului de la miezul nopții sau în Ajunul Anului Nou nu are legătură cu vâscul sub care se sărută alte popoare. Așadar, este important să îți săruți persoana iubită la miezul nopții pentru a avea parte de multă iubire în anul care va veni. În caz contrar, va fi un an anost, chiar trist, cu probleme sentimentale. Iar dacă nu vrei să riști un an plin de dezastre sentimentale, atunci nu îți rămâne decât să îți iei persoana iubită de mână și să o săruți chiar atunci când ceasul anunță ora 12 - miezul nopții din ani. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Românii au numeroase tradiții, dar și tot felul de superstiții pentru Revelion. Astfel, pe 1 ianuarie, în prima zi a noului an, poți ieși din casă abia după ce ai primit o vizită. 

De ce să dansezi în jurul unui copac în Ajunul Anului Nou?

Printre obiceiurile despre care se spune că aduc noroc dacă le practici în noaptea de Revelion se numără și un anumit ritual secret: dansul de la miezul nopţii. Ce trebuie să faci? Nimic ieșit din comun. Pentru a avea noroc în anul care vine, trebuie să găsești un copac bătrân, iar atunci când ceasul bate de 12 ori, este momentul să dansezi în jurul lui. Dacă vei face așa ceva, anul nou îți va aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor. Nu se știe de unde vine această superstiție, însă, mai ales pe la sate, există numeroase comunități care practică acest ritual. 

2. Ce nu trebuie să faci niciodată în Ajunul Anului Nou – Tradiții și obiceiuri 

Ce să nu faci niciodată în Ajun de Anul Nou?

Dacă există tot felul de tradiții cu ce ar trebui să faci în noaptea dintre ani, există și numeroase superstiții legate de ceea ce nu ar trebui să faci niciodată de Revelion. De exemplu, aduce ghinion dacă vei agăţa calendarul în perete înainte ca noul an să înceapă. Tot ghinion îți va aduce și întoarcerea filei de la calendar înainte ca ziua sau luna să se încheie, așadar nu te grăbi spre viitor, trăiește în prezent și fă să conteze fiecare moment.

Totodată, este bine să intri în noul an fără să ai datorii de plătit, așadar ar trebui să îţi plăteşti toate facturile, dar și eventuale datorii către familie sau prieteni. Se spune că dacă miezul nopții dintre ani te va prinde cu datorii neplătite, vei avea datorii și în anul următor, fără să reușești să scapi de ele. 

ADVERTISING

Iar dacă aveai impresia că lucrurile interzise sau pe care trebuie să le faci neapărat în noaptea dintre ani au ajuns la final, te-ai înșelat. De momentul trecerii în noul an se leagă tot felul de superstiții. O altă superstiţie de Ajunul Anului Nou este că noul an trebuie să te găsească cu haine noi. De ce? În acest mod, în următoarele 365 de zile vei primi cât mai multe cadouri. 

De asemenea, nu este bine nici să împrumuți bani în prima zi a anului nou, dar nici să îți plătești datorii sau taxe ori impozite nu este în regulă. Cel mai bine ar fi să le plătești înainte de miezul nopții sau, dacă acest lucru nu este posibil, mai bine așteaptă câteva zile până să faci asta, pentru a te asigura că nu te urmăresc superstițiile legate de aceste aspecte. 

3. Cele mai frumoase mesaje și urări de Ajunul Anului Nou 

Iată câteva mesaje de ”La mulți ani” deosebite, urări pe care le vei putea trimite oamenilor dragi, dar și șefilor sau colegilor de serviciu în prima zi anului și care le vor face, preț de câteva secunde, viața mai frumoasă!

”La mulți ani! Chiar dacă nu sunt lângă tine la începutul noului an, să știi că mă gândesc la tine și îți urez un an nou mai bun, mai frumos, mai plin de vise împlinite!”

”La mulți ani! În noul an îți doresc să zâmbești mereu, să fii mai fericit ca zi, să ai parte numai de oameni minunați în viața ta!”

”La mulți ani! Să fii sănătos, fericit și iubit! Un an nou plin de zâmbete și vise mărețe! Petrecere minunată și bucurii infinite!”

”La mulți ani! Noul an pe care îl vei străbate să îți aducă numai bucurii, noroc infinit și sănătate nemărginită! Să te bucuri de tot vrei tu iar dorințele să se împlinească! Fie ca noul an să fie mai bun și mai frumos!”

”La mulți ani cu bucurii infinite! În noul an ce bate la ușă îți doresc liniște, dragoste pe măsură și fericire maximă!”

”Un an nou fabulos! Chiar dacă nu sunt fizic lângă tine, îți doresc la mulți ani fericiți, împliniți, și plini de magie, să te bucuri de tot ceea ce îți dorești!”

”La mulți ani! În noul an ce bate la ușă, îți doresc liniște infinită, bucurii nenumărate, dragoste pe măsură și fericire maximă!”

”Noul an să îți aducă tot ce îți dorești! La mulți ani!”

”La mulți ani! Noul an să te bucure cu o viață mai frumoasă, mai plină de culoare, mai încântătoare! Să te bucuri de multă iubire și să ai noroc infinit!”

”La mulți ani! Să te bucuri infinit numai de lucruri fabuloase, să zâmbești în fiecare zi, iar fiecare zi din noul an să fie mai frumoasă decât precedenta. Noroc cu carul și bani mulți!”.

3.1. Mesaje de Ajunul Anului Nou 

În fiecare an, românii au obiceiul de a trimite mesaje în Ajunul Anului Nou, pentru a face urări frumoase, de bine, celor dragi. Iată câteva mesaje care te vor ajuta să le spui celor dragi ceea ce simți. 

”La mulți ani! Anul nou să fie pe măsura așteptărilor tale! Mai bun, mai frumos, mai plin de bani, dar și de noi prieteni!”

”Bucurii nenumărate și momente pline de magie să îți aducă anul care bate la ușă! Sănătate, că-i mai bună decât toate, bani mulți, oameni dragi alături! La mulți ani!”

”La mulți ani! Noul an să te găsească sănătos! Îți doresc să ai parte de bucurii infinite, să zâmbești în fiecare clipă și să te bucuri de tot ceea ce vrei tu”

”La mulți ani! Un an nou minunat, plin de realizări pe toate planurile! Să te bucuri de momente magice, alături de oameni dragi!”

”La mulți ani, dragul meu! Să fii sănătos, frumos și la pungă gros, iar noul an să fie cel mai bun de până acum!”

”La mulți ani, scumpa mea! Un an minunat să ai, plin de fericire, realizări pe toate planurile!”

”La mulți ani! Să fii sănătos, să ai un an fabulos!”

”La mulți ani! Bucurii, zâmbete și tot ce îți dorești!”

”Un an nou plin de magie! La mulți ani cu sănătate, bucurii infinite și zâmbete nemăsurate!”

”La mulți ani! Fie ca Anul Nou să îți aducă tot ceea ce îți dorești, multă sănătate, iubire și realizări pe toate planurile!!”

”La mulți ani! Noul an să îți umple casa de bucurie, masa de bucate, portofelul de bani și sufletul de iubire!”

”La mulți ani! Un an nou mai frumos și mai pline de momente frumoase! ”

3.2. Urări de Ajunul Anului Nou 

Mulți români aleg să trimită tot felul de urări cu prilejul Anului Nou, așadar iată o serie de urări pentru Ajunul Anului Nou. 

”Ho, ho, ho! Noul an a sosit! Îți doresc să te bucuri din plin de viață, să zâmbești mai mult, să ai succes pe toate planurile! La mulți ani!”

”La mulți ani! Noul an a venit, iar cu acest prilej îți doresc sănătate, multă iubire și tot ce îți mai dorești. Să ai un an magic!”

”La mulți ani! Un an nou mai bun, mai frumos, mai luminos,  alături de oamenii care te iubesc! Să fii sănătos și să te bucuri de tot ceea ce îți dorești! Te iubesc!”

”Aho, aho, copii și frați! Să aveți mai mulți cârnați! Și mai multă sănătate, că-i mai bună decât toate!”

”La mulți ani cu sănătate, că-i mai bună decât toate! Bucurii multe s-aveți și băutură să beți!”

”La mulți ani! Anul nou să fie așa cu vă doriți!”

”La mulți ani! Să aveți multe bucate, să mâncați pe săturate, banii să vină neîncetat, iar norocul adunat! Un an nou mai bun!”

Dacă și tu îți dorești să trimiți mesaje cât mai inspirate și mai frumoase, poți alege din urările de Anul Nou de mai sus! La anul și la mulți ani!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇