S-a redeschis drumul zăpezii din Japonia. Imagini spectaculoase prin nămeți de 20 de metri (Foto&Video)

S-a redeschis drumul zăpezii din Japonia. Imagini spectaculoase prin nămeți de 20 de metri (Foto&Video)

Turiștii pot parcurge din nou, de sâmbătă, coridorul săpat prin zăpadă care duce spre Tateyama, unul din cei trei munți sacri ai Japoniei.

Culoarul rutier Yuki no Otani (Valea Mare a Zăpezii) este o porțiune de 500 de metri din drumul Tateyama Kurobe Alpine Route care străbate o zonă unde zăpada depusă iarna atinge o înălțime impresionantă. Circulația în zonă este închisă iarna, iar în aprilie, când utilajele de deszăpezire croiesc culoarul prin nămeți, pereții de zăpadă ating o înălțime de 20 de metri, relatează CNN.

Șoseaua de 90 de kilometri redeschisă sâmbătă trece prin prefecturile Toyama și Nagano, la nord de Tokyo, zonă supranumită „Acoperișul Japoniei”, oferind priveliști superbe ale munților Tateyama (3.015 metri înălțime), Akazawa-dake (2.478 metri).

Drumul asigură acces și spre alte obiective turistice, precum izvorul fierbinte de la cea mai mare altitudine din Japonia – Mikurigaike Onsen, la 2.410 metri – și cea mai înaltă cascadă din țară – Shōmyō Falls, 350 de metri.

We hope that next year will be a good and healthy one for everyone.🙏It will be open from April 15th 2022.Merry…

Publicată de 立山黒部アルペンルート -Tateyama Kurobe Alpine Route- pe Luni, 13 decembrie 2021

Principala atracție a acestei șosele alpine rămâne, însă, culoarul prin zăpadă, care va rămâne deschis până la 25 iunie. Turiștii parcurg pe jos cam în 20 de minute porțiunea de o jumătate de kilometru mărginită de pereții albi din omăt pe care lucrătorii serviciului de deszăpezire au muncit timp de mai multe luni ca s-o amenajeze, marcând încheierea iernii.

Accesul cu mașinile personale este interzis, iar turiștii pot folosi doar mijloacele de transport public.

Turiștii pot străbate și un alt drum pitoresc, Panorama Road, care le oferă priveliști mai bune spre Muntele Tsurugi, un vârf din lanțul montan Tateyama. Acest traseu este însă deschis doar până pe 7 mai.

ADVERTISING

De asemenea, vizitatorii pot vedea un Snow Kamakura (iglu japonez) și tunelul de zăpadă de la stația Daikanbo care oferă o panoramă a munților Japoniei. Pentru prima oară, turiștii vor putea ajuta în acest an la crearea unei noi rute prin zăpadă, în cadrul provocării "Kuzusou Yukikabe" ("Să facem drumul prin zăpadă").

Cei care vor să evite înghesuiala sunt sfătuiți să vină în zonă în luna lunie când pereții de zăpadă încă au zece metri înălțime, se arată pe site-ul Alpen-route.com.

T.D.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇