Prețuri mai mari pe litoral. Pachetele de vacanţă cresc de azi chiar şi cu 40%

Prețuri mai mari pe litoral. Pachetele de vacanţă cresc de azi chiar şi cu 40%

Cea mai căutată destinaţie de vacanţă din România în această perioadă este litoralul românesc, în special staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, unde preţurile cresc de azi şi cu 40%.

Dacă un pachet pentru cinci nopţi la un hotel de trei stele din Mamaia, cu mic dejun, costa în iunie 670 lei de persoană, acelaşi pachet în lunile iulie şi august costă 890 lei.

"Cel mai căutat rămâne litoralul, în special staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, dar cererea a crescut şi pentru Jupiter, Saturn, Venus, Neptun-Olimp.

ADVERTISING

La mare căutare sunt şi staţiunile balneare - Băile Felix, Băile Herculane, Călimăneşti, Căciulata dar şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei", a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, pentru News.ro.

Prețurile în Mamaia

De exemplu, pentru Mamaia, la un hotel de două stele, un pachet costa 260 lei de persoană, pentru cinci nopţi cu mic dejun în luna iunie şi creşte la 400 lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

La un hotel de trei stele din Mamaia, preţul în iunie a foat 670 de lei de persoană, tot pentru cinci nopţi cu mic dejun, şi creşte la 990 de lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

ADVERTISING

La un hotel de patru stele în Mamaia, pachetul era 1.120 de lei de persoană în luna iunie, pentru cinci nopţi cu mic dejun, şi ajunge la 1.590 de lei în luna iulie şi august.

La cinci stele, un pachet pentru cinci nopţi cu mic dejun, în Mamaia, ajungea la 2.700 de lei de persoană în iunie şi la 3.200 de lei pentru acelaşi pachet turistic în luna iulie şi august.

Prețurile în celelalte stațiuni

În Eforie Nord, acelaşi pachet la un hotel de două stele era 270 de lei de persoană în iunie şi 375 de lei de persoană pentru cinci nopţi în luna iulie şi august.

ADVERTISING

Tot în Eforie Nord, la un hotel de trei stele, pachetul costa 300 de lei în luna iunie de persoană pentru cinci nopţi şi 550 de lei de persoană în luna iulie şi august.

În Jupiter, Venus, Saturn, Neptun, pachetul de cinci nopţi, cu mic dejun, la un hotel de trei stele era 275 de lei de persoană în iunie şi între 375 şi 500 de lei în iulie şi august.

Acelaşi pachet la un hotel de patru stele în Jupiter, Venus, Saturn, Neptun era 880 de lei de persoană în iunie şi 1.320 de lei în lunile iulie şi august.

"Începând cu 20 august încep reducerile de preţ de până la 25-30%, iar în luna septembrie deja vorbim de ofertele programului 'Litoralul pentru toţi' cu tarife foarte mici", spune CEO Iri Travel.

Potrivit acestuia, anul acesta preţurile de pe litoralul românesc sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul bulgăresc.

Citește și cu ce alte schimbări vine 1 iulie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇