Pasagerii care ajung pe Otopeni ar putea aștepta mai mult pentru recuperarea bagajelor

Pasagerii care ajung pe Otopeni ar putea aștepta mai mult pentru recuperarea bagajelor

Pasagerii care ajung pe Aeroportul Otopeni ar putea aștepta mai mult pentru recuperarea bagajelor de cală. Asta pentru că începe modernizarea echipamentelor de procesare a bagajelor pe fluxul de sosiri.

Lucrările ar urma să se încheie la jumătatea lunii februarie a anului viitor, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în primă fază, vor fi înlocuite patru dintre cele şase benzi de bagaje şi echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaţionale. Lucrările se vor desfășura în mai multe etape şi vor dura cinci luni şi jumătate.

ADVERTISING

"Aceste lucrări vor conduce la o reducere temporară a capacităţii de procesare - de la 6 la 5 benzi de bagaje, şi chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon", arată compania, precizând că trei dintre benzi sunt în funcţiune de la deschiderea terminalului Sosiri, în 2003.

CNAB precizează că, din cauza lucrărilor, este de aşteptat să se producă temporar aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, ducând la creșterea timpului de aşteptare pentru pasagerii care îşi recuperează bagajele de cală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Compania promite că la finalul lucrărilor, după o investiţie de 3,2 milioane euro, se vor obţine o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇