O turistă a provocat daune de 25.000 de euro, cu trotineta, pe Treptele Spaniole din Roma (Video)

O turistă a provocat daune de 25.000 de euro, cu trotineta, pe Treptele Spaniole din Roma (Video)

O turistă americană a provocat daune în valoare de 25.000 de euro, după ce și-a aruncat trotineta electrică pe Treptele Spaniole din Roma.

Incidentul a fost filmat de un trecător. Ulterior, Poliția a găsit-o pe tânăra de 28 de ani și pe amicul ei de 29 de ani, care își coborase trotineta electrică pe treptele de marmură din secolul al XVIII-lea.

Fiecare a fost amendat cu câte 400 de euro, relatează The Guardian.

De asemenea, celor doi li s-a interzis să se întoarcă la celebrul monument, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco, restaurat în 2015 cu 1,5 milioane de euro.

US tourist throws scooter down Spanish Steps in Rome causing €25,000 in damage

Incidentul survine la două săptămâni după ce un turist din Arabia Saudită a condus un Maserati pe aceleaşi trepte.

ADVERTISING

Oamenilor li s-a interzis să stea pe Treptele Spaniole încă din 2018.

Numărul de turiști din capitala Italiei a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, cu îmbulzeli care converg către reperele culturale. Însă din păcate au revenit şi turiştii care încalcă regulile.

În aprilie, doi vizitatori olandezi au fost amendați cu 1.000 de euro pentru că au intrat în Fontana di Trevi, ceea ce era un eveniment destul de banal înainte de pandemie.

Cu câteva zile înainte, un argentinian şi-a ghidat o dronă în zbor fix pe acoperișul Palazzo Venezia, un monument din centrul Romei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel de incidente nu se întâmplă doar la Roma: cu o săptămână mai devreme, doi turiști mexicani și-au dus drona pe Turnul înclinat din Pisa. Veneția este, de asemenea, o țintă populară pentru turiștii necivilizaţi. Printre cei amendați s-au numărat două femei din Germania care au făcut plajă în bikini lângă biserica San Stae.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇