O insulă britanică își caută ”rege”

O insulă britanică își caută ”rege”

Consiliul districtual Barrow al insulei Piel din Regatul Unit a lansat unul dintre cele mai ciudate procese de recrutare: se caută viitorul monarh al insulei, care va trebui să îndeplinească anumite condiții și să accepte o procesiune de instalare în funcție cu totul neobișnuită.

Viitorul monarh va avea o misiune dificilă, el urmând nu doar să se ocupe de administrarea insulei, ci și a … hanului vechi de 300 de ani, unic pe acel petec de pământ pe care se mai află și un castel din secolul XIV, obiectiv turistic, relatează BBC.

ADVERTISING

Consiliul districtual precizează că persoana aleasă va fi ”încoronată” în cadrul unei ceremonii speciale, mai exact ... i se va turna alcool pe cap.

Accesul pe insulă se poate face doar cu feribotul, iar autoritățile locale se pregătesc de noul sezon estival, așa că au nevoie de un bun manager al treburilor.

Insula Piel nu ocupă mai mult de 20 de hectare de pământ, dar pe site-ul de turism special dedicat scrie că ea este ”o bijuterie a coroanei” în regiune și o ”parte vitală a moștenirii istorice”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Tradiția spune că fiecare nou administrator este încoronat Rege al Piel printr-o ceremonie cu origini necunoscute, în cadrul căreia el este așezat pe un scaun vechi, poartă o cască și ține o spadă în timp ce alcoolul îi curge din cap până în picioare”, relatează BBC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇