Un tânăr a intrat cu o arbaletă la castelul Windsor: Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeta (Video)

Un tânăr a intrat cu o arbaletă la castelul Windsor: Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeta (Video)

Un bărbat a fost internat în baza Legii privind sănătatea mintală după ce a fost găsit în incinta castelului Windsor cu o arbaletă.

Poliția Metropolitană a declarat că un bărbat de 19 ani din Southampton a fost arestat, în jurul orei 08:30 GMT, în ziua de Crăciun, conform BBC.

Bărbatul a fost oprit "la câteva momente" după ce a intrat în incintă și nu a intrat în nicio clădire.

El a fost percheziționat și a fost găsită o arbaletă, a precizat poliția. Bărbatul se află acum "în grija cadrelor medicale".

ADVERTISING

Inițial, el fusese arestat sub suspiciunea de violare sau pătrundere ilegală într-un sit protejat și de posesie a unei arme ofensive.

Regina a stat la castelul Windsor, în loc să petreacă Crăciunul, ca de obicei, pe domeniul său Sandringham din Norfolk.

Poliția spune că familia regală a fost informată despre incident.

Anchetele privind "toate circumstanțele" a ceea ce s-a întâmplat vor fi continuate de către Metropolitan Police Specialist Operations.

Momentan, AFP citează tabloidul The Sun, care a descoperit o înregistrare video în care tânărul spune că vrea să o ”asasineze pe regină”, ca represalii faţă de masacrul de la Amritsar, în India, comis în 1919 de trupe britanice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tânărul, care purta un hanorac negru cu glugă şi o mască albă, agită arbaleta şi spune ”îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi ceea ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeta”.

Aparent cu referinţe la saga Star Wars, el se prezintă drept un indian sikh şi spune că caută ”răzbunarea” unui masacru comis în 1919 de către trupe britanice împotriva unor manifestanţi, în India.

Poliţia din Londra, care a refuzat să confirme autenticitatea acestor imagini, a anunţat că ”ancehtatori evaluează conţinutul unei înregistrări video”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇