9/11: Mesajul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

9/11: Mesajul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii i-a transmis, sâmbătă, preşedintelui american Joe Biden, că gândurile şi rugăciunile ei sunt îndreptate către victimele din atentatele din 9 septembrie 2001, precum și către supravieţuitori şi familiile lor

„Gândurile şi rugăciunile mele – şi cele ale familiei mele şi ale întregii naţiuni – se îndreaptă către victime, supravieţuitori şi familiile afectate, precum şi către membrii primelor echipe de salvare chemate la datorie”, a declarat suverana britanică într-un mesaj adresat liderului de la Casa Albă.

„Vizita mea la World Trade Center în 2010 îmi rămâne întipărită ferm în memorie”, a afirmat regina Elisabeta.

„Îmi reaminteşte că, în timp ce îi omagiem pe cei de numeroase naţionalităţi, religii şi din medii diferite care şi-au pierdut viaţa, aducem de asemenea un tribut rezistenţei şi determinării comunităţilor care şi-au unit forţele pentru a reconstrui”, a mai spus suverana britanică.

În atentatele din 11 septembrie 2001 au fost ucise 2.977 de persoane, în cel mai sângeros atac străin comis pe teritoriul american. Printre victime s-au numărat şi 67 de cetăţeni britanici.

ADVERTISING

În întreaga lume au loc sâmbătă manifestări de comemorare. Preşedintele Biden şi soţia lui, Jill, se află la New York şi vor ajunge în toate locurile implicate în atacurile revendicate de gruparea al-Qaeda din Afganistan.

Patru avioane de pasageri au fost deturnate în acea zi. Două au lovit turnurile gemene World Trade Center din New York, unul s-a prăbuşit peste o clădire a Pentagonului, în apropiere de Washington DC, iar al patrulea, pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii au ripostat acţiunii teroriştilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vor fi ţinute şase momente de reculegere pentru acelea când turnurile gemene au fost lovite şi au căzut, când Pentagonul a fost atacat şi când Zborul 93 s-a prăbuşit.

Vezi textele zilei pe Spotmedia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇