Momentul în care un schior cade într-o cascadă ascunsă. Camera video a surprins ce a urmat (Video)

Momentul în care un schior cade într-o cascadă ascunsă. Camera video a surprins ce a urmat (Video)

Camera GoPro a unui schior care cobora pe o pantă înzăpezită din Japonia a înregistrat momentul terifiant în care acesta a căzut într-o cascadă ascunsă sub zăpadă. În două secunde el a ajuns să lupte pentru a supraviețui.

Sean Toms, un neozeelandez care schia pe o pantă din Hokkaido, Japonia, a căzut de la o înălțime de șase metri într-o cascadă ascunsă sub zăpadă. Incidentul a fost surprins de camera GoPro montată pe cască.

Din fericire, apa în care a căzut provenea dintr-un izvor termal și era caldă, iar schiorul a reușit să iasă repede din groapă.

ADVERTISING

Înregistrarea video pe care el a postat-o pe Instagram a adunat peste 370.000 de vizualizări. "Cum să nu schiezi cu Sean în zona montană din Hokkaido", și-a intitulat neozeelandezul postarea.

"Măriți volumul pentru a auzi zgomotele de panică. Super norocos să ies din așa ceva fără răni. O lecție excelentă despre pericolele unice pe care Japonia le are de oferit, cel puțin apa era caldă. Aveți grijă acolo, mai ales dacă schiați singuri", a scris Toms.

Mulți dintre cei care au urmărit filmarea au fost uimiți că neozeelandezul a scăpat atât de ușor. "E un miracol că nu și-a rupt picioarele la impact", a comentat cineva. "În clipa asta te distrezi. În următoarea lupți pentru viața ta", a scris alt utilizator al rețelei.

În ultimul sezon de schi, stațiunile montane din Japonia au emis un avertisment asupra pericolelor adresat schiorilor care se aventurează în zonele izolate, în urma înmulțirii accidentărilor, relatează site-ul australian News.com.

ADVERTISING

Potrivit presei locale și datelor Agenției Naționale de Poliție, 61 din 111 turiști din afara Japoniei care s-au rătăcit în munți în 2018 practicau schiul de fond. Anul următor au fost 50 din 103, iar în 2020 au fost 31 din 42.

Poliția din prefectura Nagano, o regiune preferată de iubitorii de schi, a anunțat că 22 de persoane au dispărut în zonele izolate în 2022.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇