Misiune grea a salvamontiștilor din Alba: Au recuperat doi schiori rătăciți pe viscol și ceață (Video)

Misiune grea a salvamontiștilor din Alba: Au recuperat doi schiori rătăciți pe viscol și ceață (Video)

Doi schiori s-au rătăcit vineri seara în zona Vârful lui Pătru, din Munții Șureanu, în condiții meteo extrem de dificile, însă ei au fost găsiți cu mare dificultate de salvamontiști și aduși în siguranță în refugiul Salvamont

„Din cauza ceţii dense, a vizibilității extrem de scăzute și a viscolului foarte puternic, doi turiști care au pornit în cursul acestei zile pe schiuri de tură au dificultăți de orientare. Aceştia au dat alarma prin Dispeceratul Național Salvamont, cerând ajutor”, a transmis vineri seara Salvamont Alba.

ADVERTISING

În căutarea celor doi turiști au pornit 3 salvatori montani de la baza Domeniului Schiabil Șureanu. Aceștia au fost echipaţi pentru orientarea în teren cu dispozitive GPS și s-au deplasat cu snowmobile cu schiuri de tură şi rachete de zăpadă.

Salvamontiștii au fost sprijiniți cu un snowmobil de personalul care administrează pârtiile de schi și de un jandarm montan.

Interventie Salvamont Alba

Salvatorii montani au anunțat că cei doi turiști au fost găsiți și au fost transportați în siguranță la refugiul Salvamont.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇