Locuri pe care nu le vom putea vizita în 2022, în lume, chiar dacă scăpăm de pandemie

Locuri pe care nu le vom putea vizita în 2022, în lume, chiar dacă scăpăm de pandemie

Chiar dacă, odată cu creșterea gradului pe vaccinare în lume, e de așteptat ca majoritatea obiectivelor turistice să se redeschidă, în 2022, unele dintre cele mai cunoscute vor rămâne, totuși, inaccesibile, potrivit CNN Travel.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute locuri din lume pe care nu le veți putea vizita nici anul viitor.

Marea Britanie va demola un deal, iar norvegienii au închis un drum turistic faimos

Stalheimskleiva din Norvegia – considerat unul dintre cele mai abrupte (dar și cele mai spectaculoase – n.red.) drumuri din Europa – s-a închis pentru mentenanță.

Stalheimskleiva pe ploaie: Cel mai abrupt drum din Europa de Nord

Autorităție norvergiene n-au anunțat, încă, o dată la care îl vor redeschide. Așa că, dacă ajungeți în țara nordică în 2022, s-ar putea să nu puteți parcurge acest drum.

ADVERTISING

De asemenea, fără acces la Stalheimskleiva, s-ar putea să nu reușiți să vizitați unele cascade incluse în patrimoniul UNESCO din valea Nærøydalen.

Dealul Marble Arch e un deal temporar înalt de 25 de metri amenajat la solicitarea autorităților din Westminster într-un colț al Hyde Park, lângă arcul de trumf numit Marble Arch din Londra.

Marble-arch-moulde
Foto: Wikipedia.org

În interior se organizează evenimente, iar deasupra are un spațiu care poate fi folosit pentru a obține o vedere panoramică a împreujurimilor.

A costat nu mai puțin de 6 milioane de lire sterline și a fost aspru criticat de o parte a presei britanice, ca lipsit de gust.

ADVERTISING

Așa că, deși abia s-a deschis în luna iulie a acestui an, va fi demolat în ianuarie 2021.

SUA a închis un muzeu celebru, iar Hawaii dezmembrează „scara spre rai”

Dacă v-ați săturat de stat acasă și vreți o călătorie lungă, tocmai până în Statele Unite, să știți că sunt câteva locuri pe care nu le puteți vizita. Cel puțin nu în prima parte a anului.

Un exemplu este Muzeul Național al Aerului și Spațiului Smithsonian din capitala Stalelor Unite, Washington DC.

Faptul că acest muzeu este închis n-are de-a face cu pandemia. Pur și simplu, este la mijlocul unei perioade de renovare și reconfigurare de durată, planificată să țină nu mai puțin de 7 ani. La final, toate cele 23 de expoziții vor arăta radical diferit față de cum și le amintea publicul.

ADVERTISING

Conducerea muzeului susține, însă, că în a doua parte din 2022 s-ar putea să deschidă unele secțiuni ale muzeului. În plus, Smithsonian are – la mică distanță de Muzeul Spațiului – mai multe muzee care sunt deschise. Printre ele, cel al Istoriei și Culturiii Afroamericane și Muzeul Hirshhorn.

Hotelul Roosevelt din New York – pe care poate că l-ați văzut în serialul „Mad men” transmis de AMC – și-a închis porțile. Clădirea a rămas în picioare și o puteți admira. Dar doar din exterior, momentan.

Roosvelt-Hotel
Foto: Wikipedia.org

Scara Haiku, numită și „Scara spre Rai”, este una dintre cele mai cunoscute atracții din Hawaii. Oficial, e închisă pentru turiști încă din anii 1980.

Cu toate astea, mulți vizitatori ai insulei au reușit să se strecoare pe scară. Unii s-au și accidentat, încercând să meargă pe ea.

Așa că, în toamna trecută, Consiliul Local din Honolulu a decis ca scara să fie dezmembrată și demontată definitiv.

scara-spre-rai
Foto: Wikipedia.org

Honk Kong a băgat în reparații un tramvai reprezentativ

În cazul în care ajungeți la Hong Kong, s-ar putea să nu aveți posibilitatea să vă plimbați cu Peak Tram - tramvaiul de vârf care transportă turiștii și rezidenții la nivelurile mai înalte ale insulei.

Peak-tram

Vagoane roșii, care au ajuns să reprezinte un simbol al insulei, erau în circulație încă din 1989. Au fost retrase pentru reparații. Și autoritățile n-au anunțat, încă, o dată la care tramvaiele își vor relua circulația în zona de vârf a insulei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇