Cea mai lungă călătorie cu trenul din lume: Durează 21 de zile și traversează 13 țări

Cea mai lungă călătorie cu trenul din lume: Durează 21 de zile și traversează 13 țări

Odată cu deschiderea unei noi linii de cale ferată în Laos, la începutul lunii decembrie, s-a creat cea mai lungă călătorie continuă cu trenul.

Mai exact, se poate călători din Portugalia până în Singapore, pe o distanță de 18.755 km, timp de 21 de zile, scrie Euronews.

Linia ferată traversează 13 țări din lume și trece prin Paris, Moscova și Beijing.

Până acum, cea mai lungă călătorie continuă trenul pe această rută s-ar fi încheiat în Vietnam, după aproximativ 16.898 km.

ADVERTISING

Apoi, pentru a călători la Singapore, pasagerii ar fi trebuit să ia un autobuz din Saigon, prin Cambodgia până în Bangkok.

Timpul necesar pentru această călătorie a fost calculat de pasionatul britanic de trenuri, Mark Smith, care deține un site web care oferă sfaturi pentru călătorii lungi ca aceasta.

Există câteva opriri peste noapte incluse în timpul de călătorie de 21 de zile, despre care Smith spune că sunt necesare pentru a face legăturile între trenuri și pentru a rezolva vizele și alte documente.

ADVERTISING

Rezervarea biletelor pentru întreaga călătorie ar putea costa aproximativ 1.200 de euro.

Călătoria cu trenul din Portugalia până în Singapore ar reduce semnificativ, de asemenea, emisiile de carbon. Un zbor de la Lisabona, Portugalia, la aeroportul Changi din Singapore ar emite aproximativ 1,67 tone de CO2.

În comparație, călătoria fie cu trenul, fie cu autobuzul ar emite aproximativ 0,08 tone.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇