Litoralul devine all inclusive. A crescut numărul de astfel de locuri în hotelurile de la Marea Neagră

Litoralul devine all inclusive. A crescut numărul de astfel de locuri în hotelurile de la Marea Neagră

Numărul total al locurilor all inclusive în hotelurile de la Marea Neagră va ajunge, în această vară, la 18.500, ceea ce reprezintă o creştere cu 5.000 a capacităţii de cazare în acest sistem faţă de anul 2019.

”Cererea tot mai mare pentru vacanţele în regim all inclusive, care a crescut de la an la an, îi determină pe unii hotelieri de pe litoralul românesc să facă investiţii şi să-şi transforme unităţile de cazare în spaţii care pot oferi astfel de servicii.

Prin urmare, în această vară numărul total al locurilor all inclusive în hotelurile de la Marea Neagră va ajunge la 18.500, ceea ce reprezintă o creştere cu 5.000 de locuri a capacităţii de cazare în sistem all inclusive în comparaţie cu anul 2019”, arată datele prezentate de Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe această nişă de vacanţe atât ca cifră de afaceri, cât şi ca volum de turişti.

ADVERTISING

În sezonul estival 2023, vor fi 38 de unităţi care oferă servicii all inclusive, în condiţiile în care încă patru hoteluri trec în acest regim, respectiv: Oltenia By Complex Steaua de Mare în Neptun-Olimp, Vox Maris 4 în Costineşti, toate de patru stele, Hotel Edmond de 3 stele şi Hotel Cosmos de două stele în Eforie Sud.

În comparaţie cu 2019, anul considerat a fi cel mai bun din istoria turismului autohton, când pe litoralul românesc erau 29 de hoteluri all inclusive cu un total de aproximativ 13.500 de locuri de cazare, se constată o creştere cu 5.000 de locuri a spaţiilor de cazare în acest regim.

ADVERTISING

Distribuite pe staţiuni, cele mai multe unităţi all inclusive se găsesc în acest moment în:

  • Jupiter (9 hoteluri)
  • Mamaia şi Neptun-Olimp cu câte 7 hoteluri
  • Câte 3 hoteluri all inclusive se află în Mamaia Nord, Eforie Nord şi Venus.
  • În Eforie Sud şi Saturn, sunt câte 2 hoteluri all inclusive
  • În Costineşti şi Mangalia - câte un hotel.

În ceea ce priveşte gradul de clasificare, cele mai multe unităţi de cazare care oferă servicii all inclusive, respectiv 19 hoteluri, sunt de 4 stele. Iar 16 hoteluri de 3 stele acomodează turişti în regim all inclusive. Un singur hotel de 2 stele este all inclusive şi două structuri clasificate la 5 stele.

ADVERTISING

Din totalul de 38 de hoteluri, o unitate de cazare de 4 stele din staţiunea Saturn oferă servicii ultra all inclusive, ceea ce presupune în plus faţă de sistemul clasic o ofertă mai diversificată la băuturi, mai multe gustări între mese într-un interval orar mai mare, late breakfast, live cooking.

"Constatăm că în acest moment hotelurile cele mai solicitate şi ale căror locuri sunt primele epuizate sunt acelea care oferă servicii all inclusive. Tocmai din acest punct de vedere, sunt convins că mai există loc de creştere pe piaţă şi că vom asista la transformarea şi altor unităţi în hoteluri all inclusive", afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Pentru sezonul estival 2023, o vacanţă all inclusive pe litoralul românesc costă de la 379 lei/camera dublă/noapte la un hotel de 3 stele din Eforie Nord.

În general, turiştii care optează pentru pachete all inclusive beneficiază de trei mese pe zi în sistem bufet suedez, gustări între mese, băuturi pe toată durata zilei (răcoritoare, bere, vin) la restaurant, la barul de pe plajă şi la piscină (acolo unde e cazul), acces la piscină, acces la plajă, locuri de joacă pentru copii în spaţii deschise şi închise, spectacole pentru adulţi şi copii, produse din minibarul din cameră alimentat zilnic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇