Imagini superbe din Parcul Național Munții Rodnei: Covor alb de narcise (Foto)

Imagini superbe din Parcul Național Munții Rodnei: Covor alb de narcise (Foto)

Romsilva a distribuit, miercuri, imagini superbe cu covorul alb de narcise din Poiana Narciselor din Parcul Naţional Munţii Rodnei, care este întrerupt doar din loc în loc de alte flori ale perioadei.

”Pentru iubitorii de natură care vor să ştie în ce stadiu de înflorire sunt narcisele din Poiana Narciselor din Parcul Naţional Munţii Rodnei, vă informăm că arată precum în pozele de mai jos şi că vă aşteaptă şi în această săptămână.

Imaginile au fost furnizate de colegii noştri de la Romsilva - Parcul National Muntii Rodnei”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Romsilva, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, alături de imagini superbe din zonă.

ADVERTISING

Potrivit specialiştilor, atunci când înfloresc, în lunile mai – iunie, narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca, oferă o imagine de senzaţie, transformându-se ”într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară”.

🆕Pentru iubitorii de natură care vor să știe în ce stadiu de înflorire sunt narcisele din Poiana Narciselor din Parcul...

Publicată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe Marţi, 21 mai 2024

Narcisele înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervaţiei, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite şi în iunie.

ADVERTISING

”Rugăm turiştii care ajung în poiana de pe Valea Vinului, să nu culeagă florile şi să păstreze un comportament civilizat faţă de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii şi să poposească pentru a admira zona şi pentru a se reconecta la natură.

Purtaţi mireasma lor în gând şi imaginea în suflet. Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informaţi asupra stării vremii, să folosiţi o ţinută adecvată pentru drumeţie”, au mai transmis reprezentanţii Romsilva.

Aceştia avertizează că, din cauza ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi "cu noroi".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇