Incident pe Aeroportul Otopeni: Un Airbus A330 a fost avariat, după ce s-a aliniat incorect pe pistă

Incident pe Aeroportul Otopeni: Un Airbus A330 a fost avariat, după ce s-a aliniat incorect pe pistă

Un Airbus A330 fost avariat și a distrus mai multe balize de pe marginea pistei, pe Aeroportul Otopeni, din cauza alinierii eronate pe pista de decolare.

Incidentul a avut loc în 17 aprilie. Aeronava, care aparține companiei Turkish Airlines, opera un zbor pe ruta București – Istanbul, scrie Boardingpass.

La bordul avionului se aflau 258 de pasageri și 10 membri ai echipajului. Nu au existat persoane rănite.

Piloții ar fi aliniat avionul pe linia balizajului luminos marginal dreapta al pistei 26L, în loc de linia balizajului luminos de pe centrul pistei.

ADVERTISING

”În timpul controlului stării pistei de decolare/aterizare, personalul care administrează suprafața de mișcare a constatat distrugerea unui număr de zece balize marginale pe partea de nord a pistei 26L”, se arată în raportul preliminar emis abia acum de Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Raportul mai precizează că ”a mai fost distrus un panou de informare și a fost constatată exfolierea unei porțiuni din acostamentul pistei, pe lungimea zonei în care balizele au fost sparte”.

ADVERTISING

După ce a aterizat la Istanbul, avionul a fost oprit pe una dintre căile de rulare în urma raportării de către echipaj a unei probleme tehnice la trenul de aterizare față, subliniază AIAS.

Aeronava a fost reținută la sol, probabil pentru reparații, timp de opt zile.

Investigația incidentului este în curs de desfășurare. La finalizarea acesteia, concluziile și cauza probabilă a producerii evenimentului vor fi publicate de AIAS în raportul final.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇